Örebro Futsal Club

Man skjuten av polis i centrala Örebro – avled senare på sjukhus

Under tisdagskvällen vid 21.30 tiden inkommer uppgifter om skottlossning i centrala Örebro

· Publicerad: 28 mars 2018 · 03.25.
Skottlossning - Polis
Bild från platsen där skottlossningen inträffade

Uppgifter från allmänheten föregås av att en polispatrull kallar på förstärkning då man förföljer en bil som skall stoppas och kontrolleras.

Personbilen vägrar att stanna på polisens tecken och fortsätter i hög fart genom centrala Örebro, färden går vidare ut på E18 för att senare vända tillbaka in till centrala Örebro. Under färden så krockar den flyende bilen med refuger och sidoräcken vilket orsakar omfattande skador på den personbilen som efterföljs av polispatruller.

Annons ▾

Bilen blir så skadad under jakten att det påverkar dess körbarhet varvid polisen använder sina fordon för att stoppa personbilen. Polisen ingriper sedan mot föraren och när en polisman befinner sig utanför den flyende personbilen så försöker föraren att undkomma polisen genom att köra mot polismännen som då avlossar sitt tjänstevapen.

Åtgärden får inte önskad effekt och polismannen avlossar återigen sitt tjänstevapen, men föraren av bilen lyckas ändå undkomma polisens försök att gripa mannen som fortsätter färden.

Fordonet anträffades på parkering vid Stallbacken

Ytterligare polispatruller har nu vid det här laget larmats ut och ansluter, man anträffar då ett fordon med omfattande skador som stämmer överens vid tidigare efterföljande. Fordonet anträffades på en parkering mellan Stallbacken och Stortorget i centrala Örebro. Vid undersökning av fordonet ser man tecken i bilen av att föraren skadats, detta då det finns blod i bilen.

Hittas i närheten av Filmstaden

Vidare eftersök av föraren till bilen leder till en gränd i närheten av Filmstaden i Örebro där den skadade föraren anträffas. Det är en man som är allvarligt skadad och en ambulans kallas till platsen. Mannen förs med ambulans till sjukhus där han senare konstateras avliden.

Brottsrubriceringen är försök till mord samt grov vårdslöshet i trafik. Parallellt med brottsutredningen pågår en utredning enligt särskild ordning som är initierad av åklagare vilket är rutin när polisen använder sitt tjänstevapen.

Det tidsglapp som finns mellan allmänhetens uppgifter till polisen och den åtgärd som polispatrullen vidtar beror på att den polispatrull som tillkallat förstärkning gjort det genom ett förtursanrop till ledningscentralen. Funktion med förtursanrop i polisen radiosystem går att jämföra med en larmknapp för att snabbt komma fram till ledningscentralen. Den har använts av patrullen i en trängd situation under förföljandet av den flyende bilen.

FIKK - För att alla behövs