Örebro Futsal Club

ÖSK uppges låna Denni Avdić från AIK

Under torsdagen kunde ett flertal nyhetsmedier uppge att ÖSK är på väg att låna anfallaren Denni Avdić från AIK.

· Publicerad: 29 mars 2018 · 17.05.
ÖSK uppges låna Denni Avdic (vänster) från sin nuvarande klubb AIK.

Denni Avdić som är född i Jönköping har under sin seniorkarriär representerade de allsvenska klubbarna Elfsborg och AIK. Han har även spelat fotboll i tyska Werder Bremen samt ett par holländska klubbar där AZ Alkmaar är den mest kända.

Avdić som fyller 30 i september representerade Elfsborg mellan 2006 och 2010, då hann han med 26 mål på 102 spelade matcher. Efter sin Europasejour återvände han till AIK 2016 och har hunnit med fem mål på 36 matcher.

Annons ▾

Uppges vara klar för ÖSK

Redan i februari kunde Nerikes allehanda skriva att Avdić var aktuell för ÖSK men detta dementerades av tränare Axel Kjäll. Nu uppges han återigen vara klar för klubben, det enda som återstår medicinsk undersökning och namnteckning på ett kontrakt, ÖSK kommer låna Avdić från AIK.

Örebro Tribune tycker till

Denni Avdić var en lovande talang som slutade på en andraplats i allsvenska skytteligan 2010, men efter en ojämn Europasejour så blev aldrig comebacken i allsvenskan den succé som AIK hade hoppats på när de värvade honom 2016.

ÖSK har under de senaste säsonger saknat en riktigt renodlad anfallare och behöver starka upp sin offensiva kraft, värvningen av Kennedy Igboananike förra säsongen var ett steg i rätt riktning. Denni Avdić i sin tur kan behöva ett miljöombyte för att hitta tillbaka till den form han hade i Elfsborg.

Under de senaste åren har ÖSK varit lyckosamma när de värvat spelare från Stockholmsklubbarna, framför allt AIK. Denni Avdić kan bli den injektion de behöver och komplettera Igboananike samt Nahir Besara, för Avdić som fyller 30 i höst är det kanske sista chansen att bevis vad han kan.

FIKK - För att alla behövs