Örebro Futsal Club

Noice – ”överraskade bra Funky Dan levererar nostalgi”

Det svenska kultbandet Noice spelade på Frimis Salonger i Örebro under påskaftonskvällen.

· Publicerad: 1 april 2018 · 02.08.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Noice är bandet som ligger bakom flera kultförklarade låtar som En kväll i T-banan och Dolce Vita (Det ljuva livet). Samtidigt är det mycket har hänt sedan gruppen bildades i Gustavsberg under slutet av 70-talet.

Funky Dan Larsson är en bra frontman

Noice hade sin storhetstid i början av 80-talet men splittrades redan 1983. Drogmissbruk ledde till att både sångaren Hasse Carlsson och keyboardisten Freddie Hansson dog innan de hann fylla 40.

Annons ▾

Peo Thyrén och Robert Klasen återförenade bandet och 2009 anslöt Funky Dan Larsson och nuvarande gitarristen Jonas Karlberg kom 2015. Detta var även den uppsättning som klev på Frimis scen vid klockan 23.00 på påskaftonskvällen.

Och redan under kvällens första nummer tar Funky Dan Larsson tag i taktpinne och visar att han är en bra frontman. Funky Dan ger Noice ett vuxnare och mognare sound, något som man först inte hade förväntat sig.

Svårt att släppa sitt förflutna

Även om Funky Dan var en positiv överraskning så är det svårt för Noice att släppa sitt förflutna. Bandet är så pass förknippade med Hasse Carlssons karakteristiska sång att det ibland känns som ett annat band står där och spelar.

Noice släppte året 2004 ett album med flera nyinspelningar på sina klassiska låtar men det är alltid originalen man går tillbaka och lyssnar på, och då får man höra en ung Hasse Carlsson sjunga.

Dessutom kan det kännas lite fel med ett band med äldre herrar som sjunger låtar om och riktade till ungdomar för en publik bestående av personer i den övre medelåldern.

Mycket med nostalgi

Kvällens konsert doftade mycket med nostalgi och publiken som hade kommit ikväll gav verkligen allt. Tryckte framför scenen var stort och det kände som fler hade dykt upp än vad det var på Frimis ikväll.

Noice spelar de flesta kända låtarna ur deras alster, man är lite kaxiga och drar av En kväll i T-banan redan i början av konserten. Publiken får även höra nytt material som låten Flipperspel.

I sin helhet blev det här en bra konsert med en överraskande bra Funky Dan på sång, publiken fick höra många av de klassiska Noicelåtnara, men att få uppleva Nocie i sin prime hade varit något det med.

Foto: Martin Avedal – MAVFoto / Örebro Tribune

Betyg
  • Ljud
  • Ljus
  • Publik
  • Scenshow
  • Låtval
3.4

FIKK - För att alla behövs