Örebro Futsal Club

Örebrobackar uttagna till svenska landslaget – ska möta Slovakien

Under söndagen presenterade Tre Kronor sin trupp som ska spela två VM-förberedande landskamper mot Slovakien.

· Publicerad: 1 april 2018 · 12.47.
Jonathan Andersson och Linus Arnesson är uttagna till landslagsspel med Tre Kronor.

Med i truppen finns Örebro Hockeys backduo Linus Arnesson och Jonathan Andersson, det är första gången dessa herrar representerar det svenska landslaget.

Kommentarer från Linus och Jonathan på Örebro Hockeys hemsida

– Det är självklart en stor ära att få representera Tre Kronor, det här är något som jag har drömt om sedan jag var liten. Jag har ju varit med i Juniorlandslagen tidigare men det blir något extra att få dra på sig Tre Kronor-tröjan, säger Linus Arnesson.

Annons ▾

– Att få möjligheten att spela i Tre Kronor är en pojkdröm som går i uppfyllelse. Jag var aldrig med i pojk/junior-landslaget så det ska bli otroligt kul att få dra på sig landslagströjan, säger Jonathan Andersson.

Möter Slovakien

Under Maj så kommer hockey-VM äga rum i Köpenhamn och dessa två landskamper är så kallade VM-förberedande, truppen som är uttagen innehåller inte några NHL-proffs eller spelare från de lag som fortfarande spelar slutspelshockey i Sverige och Europa.

Landskamperna mot Slovakien kommer att spelas i Norrköping och Oskarshamn den 5-6 april nästa vecka, och redan den 3 april samlas Tre Kronor i Norrköping. Det återstår att se om Linus Arnesson och Jonathan Andersson kommer att få debutera i Tre Kronor.

FIKK - För att alla behövs