ÖSK kryssade i hemmapremiären mot Norrköping

Lördagen den 7 april var det äntligen hemmapremiär för ÖSK, starten på den allsvenska fotbollssäsongen är ett av årets tydligaste vårtecken.

· Publicerad: 7 april 2018 · 20.50.

För ÖSK som spelade 0-0 i borta mot Sundsvall i öppningsmatchen skulle i sin hemmapremiär ta emot topplaget Norrköping.

Efter en mållös första halvlek skulle de bägge lagen få utdelning i den andra, slutresultatet skrevs till 1-1 efter att Filip Rogic kvitterat för ÖSK.

Frisk start på matchen

Trots en mållös första halvlek var det en frisk och pigg inledning på matchen, både ÖSK och Norrköping visade prov på offensiv styrka.

De bägge målvakterna Oscar Jansson och Isak Petterson gjorde båda ett par svettiga ingripande under första halvlek. Och när första halvlek var avblåst var det svårt att avgöra vilket lag som hade övertag.

Filip Rogic säsongens förste målskytt

När andra halvlek drog igång var det gästade Norrköping som tog tag i spelet. Och redan i den 47:e matchminuten fick laget utdelning. Förre ÖSK-spelaren Kalle Holmberg sköt in en boll Ian Smith kunde styra i mål.

Efter målet slog gästerna av på takten och ÖSK kunde sakat med säkert ta sig tillbaka in i matchen. Och i den 84:e matchminuten sköt Filip Rogic ett skott som letade sig in i gästerna mål.Han blev ÖSK förste målskytt för säsongen.

Rogic blev poängräddare för ÖSK och efter kvitteringsmålet var hemmalaget närmare ett ledningsmål än vad gästerna var. Men matchen slutade 1-1 och ÖSK kryssade igen.

Reser till Skåne

I nästa omgång väntar en bortamatch i Skåne för ÖSK när man åker till Trelleborg. Nykomlingarna Trelleborg som i premiärmatchen förlorade hemma mot Göteborg med 1-3 och imorgon spelar borta mot Djurgården.

Matchen ÖSK – Trelleborg spelas på fredagen den 13 nästa vecka. Eftersom många ser det som en otursdag kanske det är då ÖSK tar sin första seger för säsongen.