Örebro Futsal Club

Explosion på Orica i Gyttorp – en person till sjukhus

En person fördes till sjukhus efter en explosion på Orica-fabriken i Gyttorp utanför Nora.

· Publicerad: 9 april 2018 · 19.50.
Lägenhetsbrand
Arkivbild – Örebro Tribune

Vid klockan 18.03 på måndagen inkommer larm till räddningstjänsten att det inträffat en explosion på företaget Orica mining services i Gyttorp utanför Nora.

En person skadad – förd med ambulans till sjukhus

Enligt uppgifter så ska en person skadats och förts med ambulans till sjukhus, i nuläget oklara skador. Inledningsvis var det oklart om någon hade skadats i samband med explosionen, men ett flertal personer har befunnits sig på platsen i närheten när explosionen inträffade.

Annons ▾

– Det ska ha varit ytterligare ett antal personer på plats, men de ska inte vara fysiskt skadade.

– Vi fick in ett samtal från en person som hört en kraftig smäll från det här området där Orica Mining ligger. Strax därefter fick vi ett meddelande från SOS Alarm om att det varit någon typ av explosion på fabriken, säger Christina Hallin, presskommunikatör vid polisen i region Bergslagen till tidningen Expressen.

Polisen meddelade vid klockan 19.33 på måndagskvällen att en förundersökning gällande arbetsmiljöbrott har inletts av miljöåklagare. Polisen meddelar också att platsen kommer spärras av för teknisk undersökning och att man kommer hålla förhör med de eventuella vittnen.

Fakta:
Orica mining services är ett företag i Gyttorp utanför Nora som tillverkar bland annat sprängämnen åt gruvindustrin.

Orica är världens ledande leverantör av civila sprängämnen. Tillsammans med våra kunder strävar företaget efter att förbättra produktiviteten, ekonomin och miljön vid de enskilda gruvorna. Orica tillämpar avancerade spränglösningar skräddarsydda för varje enskild gruva, bergtäkt eller anläggnings specifika behov.

FIKK - För att alla behövs