Örebro Futsal Club

Regeringen ökar stödet till barn- och ungdomsidrotten i Sverige

Idrottsrörelsen ges utökat stöd med 10 miljoner kronor till barn- och ungas idrottande. Det meddelade idrottsminister Annika Strandhäll idag.

- .

Regeringen avsätter 10 miljoner kronor i vårändringsbudgeten till barn- och ungas idrottande efter en överenskommelse mellan regeringspartierna och vänsterpartiet.

– Det är glädjande att regeringen ser betydelsen av idrotten som Sveriges största folkrörelse och att fler barn och ungdomar får möjlighet att idrotta, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Vi blir allt mer stillasittande

Varje dag går 145 000 barn och ungdomar till sina idrottsaktiviteter runt om i landet. Men vi vet att det fortfarande finns utmaningar i att vi är allt mer stillasittande och att hälsoklyftan ökar.

Samtidigt som vi i storstadsområden tyvärr har köer till idrottsföreningar som inte har möjlighet att ta emot medlemmar i brist på hall- eller plantider, skriver Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

– Det är viktigt med närhet till idrottshallar och planer för att kunna röra på sig. Ändå glöms idrotten bort när kommunerna bygger nytt, avslutat Björn Eriksson med.

GitLabbet.se