Örebro Futsal Club

Regeringen ökar stödet till barn- och ungdomsidrotten i Sverige

Idrottsrörelsen ges utökat stöd med 10 miljoner kronor till barn- och ungas idrottande. Det meddelade idrottsminister Annika Strandhäll idag.

· Publicerad: 9 april 2018 · 16.38.

Regeringen avsätter 10 miljoner kronor i vårändringsbudgeten till barn- och ungas idrottande efter en överenskommelse mellan regeringspartierna och vänsterpartiet.

– Det är glädjande att regeringen ser betydelsen av idrotten som Sveriges största folkrörelse och att fler barn och ungdomar får möjlighet att idrotta, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Annons ▾

Vi blir allt mer stillasittande

Varje dag går 145 000 barn och ungdomar till sina idrottsaktiviteter runt om i landet. Men vi vet att det fortfarande finns utmaningar i att vi är allt mer stillasittande och att hälsoklyftan ökar.

Samtidigt som vi i storstadsområden tyvärr har köer till idrottsföreningar som inte har möjlighet att ta emot medlemmar i brist på hall- eller plantider, skriver Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

– Det är viktigt med närhet till idrottshallar och planer för att kunna röra på sig. Ändå glöms idrotten bort när kommunerna bygger nytt, avslutat Björn Eriksson med.

FIKK - För att alla behövs