Örebro Futsal Club

Örebro Hockey värvar målvakt från Färjestad

Under tisdagskvällen kunde Örebro Hockey meddela att de värvat målvakten Stefan Stéen från Färjestad.

· Publicerad: 10 april 2018 · 21.03.
Vätskepåfyllning för Steen under match mot Örebro i januari 2015.

Stefan Stéen är 25 år och född i värmländska Sunne, han har fostrats i både Leksands och Skellefteås juniorverksamheter. Det var också i Saiks A-Lag som Stéen gjorde sin SHL-debut.

Dessutom har han också representerat Växjö och nu senast Färjestad, Stéen har vunnit SM-Guld med både Skellefteå och Växjö. Hans kontrakt med Örebro gäller till och med säsongen 2018/19.

Annons ▾

Kommentar från Sportchef Niklas Johansson

– Det känns skönt att vi nu har gjort klart med Stefan och i och med detta satt vårt målvaktspar för säsongen. Stefan är en väldigt ambitiös kille och en duktig målvakt som vi tror kan ta nästa steg i vår miljö. Vår ambition är att Stefan ska kunna utvecklas hos oss och tillsammans med Eero kommer han slåss om förstaspaden, säger Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Örebro Tribune tycker till

Axel Brage har lämnat och Örebro plockar in Stefan Stéen, en målvakt som trots två SM-Guld bara har spelat totalt 91 SHL-matcher på sju säsonger i högsta serien. Men Stéen har tillhört de bägge topplagen Skellefteå och Växjö som båda vunnit guld under hans tid i laget.

Stefan Stéen har fostrat i vinnande kulturer och kommer ta med sig denna erfarenhet i till Örebro. Förutom SM-Gulden tar han även med sig erfarenhet från de anrika föreningarna som finns i Leksand och Färjestad.

Om Stefan Stéen lyckas konkurrera bort Eero Kilpiäinen från förstaplatsen i målet låter jag vara osagt, men Örebro har absolut plockat in en andremålvakt som kan bidra med mycket vid sidan av isen.

FIKK - För att alla behövs