Adelisa Grabus visade vägen när KIF Örebro segrade i hemmapremiären

Hemmapremiär och seriestart för KIF Örebro i Elitettan när Sundsvall kom på besök, och det blev en KIF-seger med 3-1.

- .
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Återtåget till Damallsvenskan har börjat för KIF Örebro och laget tog sin första skalp genom att besegra Sundsvall på hemmaplan, forwarden Adelisa Grabus gjorde två mål.

Oavgjort i halvtid

KIF visade tidigt prov på offensiv spets när man satte full fart framåt, nya amerikanska forwarden Courtney Strode snurrade gång på gång upp gästernas förvar samtidigt som Hanne Gråhns och Freja Olofsson forcerade upp bollen mot mål.

Under en kort stund såg det även ut som att Olofsson skulle bli säsongens försa målskytt för KIF efter att hon nickade in en hörna men domaren blåste av.

Det blev istället Courtney Strode som fick ge KIF ledningen genom ett straffmål i den 27:e matchminuten. Svaret från Sundsvall kom nästa direkt när Anisa Guajardo nätade efter en miss av Mimmi Paulsson-Febo i KIF-målet. Halvtidsresultatet blev 1-1.

Adelisa Grabus nätade två gånger

I andra halvlek skulle KIF gå ut och ta över spelet helt och det resulterade i att Adelisa Grabus gjorde två mål. Ledningsmålet kom i 59:e matchminuten och mål nr två kom i den 61:e.

Därefter fortsatte KIF att dominera, och budet på ett fjärde KIF mål låg närmare än en reducering för gästerna. Hemmalaget hade bland annat tre skott i stolpen mot slutet av matchen, men resultatet 3-1 stod sig matchen ut och KIF kunde plocka in sin första trepoängare i jakten på en plats till damallsvenskan.

Kan laget gå vidare?

KIF Örebro som tillsammans med Kvarnsveden åkte ur damallsvenskan i höstas borde vara favoriter att gå upp igen. Men AIK är de stora favoriterna till att ta hem Elitettan och avancera vidare till Damallsvenskan.

KIF visade i premiärmatchen att man har en bra offensiv med fin teknik, kvartetten med Gråhns, Svensson, Olofsson och Grabus kommer vara viktigt och måste jobba hårt varje match. Idag lyckades man sätta hög press på gästerna och ska många bra målchanser.

Det man måste jobba vidare på är försvar och passningsspel. Mimmi Paulsson-Febo som tillhört KIF i flera år stod för ett par missar under dagens match, en av tavlorna resulterade i ett mål. Dessutom måste passningar från mittfält till anfall vara bättre och nå sina adresser.

Foto: Martin Avedal – MAVFoto / Örebro Tribune

Wheels4fun