Örebro Futsal Club

Trotjänaren Johan Wiklander lämnar Örebro Hockey

Måndagen den 16 april kom beskedet att Örebro Hockeys trotjänare Johan Wiklander inte fortsätter i klubben.

· Publicerad: 16 april 2018 · 22.21.
Johan Wiklander friar efter ett mål mot Djurgården.

– Jag vill tacka alla er som stöttat mig och klubben i med- och motgång. Inte minst ni som stöttat oss trots att det har gått tungt. Av de arenorna som jag kommit till är det inget som slår publiken i Behrn Arena, skriver Wiklander i ett avskedsbrev på klubbens hemsida. 

Kom till Örebro 2010

Johan Wiklander är född i Stockholmsförorten Hägersten och fick sin hockeyfostran i plantskolan Huddinge. Efter ett par år i allsvenskan med klubbarna Huddinge, Bofors och Södertälje skulle Wiklander debutera i SHL säsongen  07/08 då blev det 32 matcher i Södertälje.

Annons ▾

Efter en sejour i Italien återvände Wiklander till allsvenskan och Oskarshamn, där blev han kvar i bara en säsong innan flyttlasset gick vidare till Närkeslätten och Örebro Hockey.

2010 gjorde han sin debut i Örebro Hockey och blev fort en publikfavorit och poängmaskin, första säsongen noterades han för 22 mål och 49 poäng och under den andra blev det 29 mål och 49 poäng.

Kvalhjälten som tog Örebro till SHL

Trots att Wiklander gjorde en poängmässigt sämre säsong 12/13 var han en av nyckelfigurerna i Örebros avancemang till SHL. Tillsammans med Henrik Löwdahl, Conny Strömberg och Marcus Weinstock var han stommen i det lag som skulle göra SHL-debut hösten 2013.

Totalt blev det 8 säsonger i Örebro för den idag 36 år gamla Johan Wiklander, fem av dessa säsonger gjorde han i SHL. Redan innan sista matchen mot Djurgården uttalade Wiklander om att han förmodligen gjorde sin sista match i Örebro.

Idag kom beskedet att han inte fortsätter i Örebro och lämnar klubben. I nuläget är det oklart och han lägger av eller fortsätter på annat håll. Under de nuvarande säsongen var han utlånad till BIK Karlskoga och gjorde 10 matcher för dem.

Johan Wiklander under match mot Linköping 2015
Johan Wiklander under match mot Linköping 2015.

På Örebro Hockeys hemsida finns Johan Wiklanders avskedsbrev. 

– I 8 år och 404 matcher har jag fått äran att bära Örebrotröjan. Det har varit en fantastik resa och med detta brev vill jag visa min uppskattning och tacka alla för en underbar tid.

– Under mina 8 år som spelare i Örebro Hockey så har Örebro blivit mitt hem och klubben i mitt hjärta och jag hoppas att jag har tagit en liten plats i era hjärtan. Det är få förunnat att få vara med på den resan som vi tillsammans har gjort. Jag kom till Örebro säsongen 2010/11, klubbens andra år i HockeyAllsvenskan. Att jag då skulle få vara med och ta steget upp från HockeyAllsvenskan och etablera Örebro i SHL hade jag bara kunnat drömma om.

– Det har varit en fantastisk resa för mig personligen och för klubben i stort. Vi har gått från HockeyAllsvenskan till finrummet i SHL på väldigt kort tid. Känslan när vi tog steget upp till SHL nere i Rögle är ett minne som jag kommer att bära med mig resten av livet. Örebro som stad och publiken i Behrn Arena är så värda att att ha ett lag i den högsta serien och jag hoppas att man en dag får fira SM-Guld i Örebro.

– Jag vill även ta tillfället att passa på att tacka min familj. Utan min familj hade det aldrig varit möjligt för mig att få leva min dröm och satsa på hockeyn till 100 %.

– Jag vill tacka alla er som stöttat mig och klubben i med- och motgång. Inte minst ni som stöttat oss trots att det har gått tungt. Av de arenorna som jag kommit till är det inget som slår publiken i Behrn Arena och det tryck som ni skapar. Upplevelsen att spela SM-slutspel i ett fullsatt Behrn Arena är ett minne som jag för alltid kommer att vara stolt över. Även vid motgångar har vi haft ett fantastiskt tryck på våra hemmamatcher och den atmosfären har smittat av sig på hela föreningen.

– Ofta är det inramningen och supportrarna som gör det speciellt att gå på en hockeymatch. Oavsett vad som händer på isen. Glöm inte det. Tusen tack till alla som varit med på resan, oavsett när ni hoppat på.

– Jag vill rikta ett stort tack från djupet av mitt hjärta, för allt stöd under min tid i Örebrotröjan.

DET ÄR VI SOM ÄR ÖREBRO!

FIKK - För att alla behövs