Nytt kryss för ÖSK – spelade 1-1 mot AIK

Onsdagen den 18 april var det dags för en ny omgång i allsvenskan när ÖSK tog emot AIK på Behrn Arena.

· Publicerad: 19 april 2018 · 00.10.
Örebro SK - AIK

Det blev en jämn match där de bägge lagen delade på var sin halvlek spelmässigt och slutresultatet skrevs till 1-1.

ÖSK började bäst

Det var hemmalaget som började bäst i matchen och pressa gästerna högt upp på planen. ÖSK lyckade skapa flera bra målchanser och i den 29:e matchminuten nådde den förra AIK:aren Martin Lorentzon högts på en hörna och skarvade in 1-0.

ÖSK skulle även efter målet skapa ett par bra möjligheter för att öka på ledningen. Men halvtidsresultatet blev 1-0 till ÖSK vilket också var rättvist då AIK såg riktigt bleka ut i första halvlek.

Henok Goitom AIK:s räddare

Efter den svaga insatsen av AIK i första halvlek klev de ut som ett nytt lag i den andra. Bortalaget lyckades trycka tillbaka ÖSK i sin försvarszon och det gav resultat. Henok Goitom kunde i den 53:e minuten trycka in reduceringen för AIK.

AIK skulle efter målet vara laget som låg på och skapade ett par bra lägen att ta ledningen, men mot slutet tappade matchen tempo och de bägge lagen började spela på resultat. Mot slutet av matchen fick även AIK Nicolas Stefanelli utvisad efter att han dragit på sig sitt andra gula kort.

ÖSK är obesegrade

Krysset mot AIK var det tredje i säsongsinledningen för ÖSK, och eftersom man även borta slog Trelleborg med 1-2 så är laget obesegrade så här långt i Allsvenskan.  I nuläget ligger ÖSK på en femteplats i tabellen med 7 poäng.

I nästa omgång åker ÖSK till Jämtland för att möta Östersund, den matchen spelas nu på lördag den 21 april.