Örebro Volley vann första bronsmatchen mot Lindesberg

Torsdagen den 19 april drog bronsserien mellan Örebro och Lindesberg igång.

· Publicerad: 19 april 2018 · 23.26.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Första matchen spelades i Lindesberg och slutade med en bortaseger till Örebro med 0-3 i set. Setsifforna skrevs till 22-25, 16-25 och 16-25.

Första set blev jämnt

Örebro fick inför matchen ses lite som en förhandsfavorit och startade även starkast och tog en bekväm ledningen i första set innan hemmalaget vaknade till.  

Annons ▾

Setresultatet skrevs till 22-25 efter att Lindesberg plockat in ett flertal poäng, men Örebro hade tillslut styrka att ro hem skeppet.

Örebro tog kommandot

Örebro skulle vinna den första bronsmatchen rätt så bekvämt, coach Brendan Garlick valde att under matchen vila några av laget nyckelspelare. Men ändå kunde Örebro ta kommandot under andra set.

Både det andra och tredje setet slutade 16-25 till Örebro, vid ett tillfälle ledde Örebro med 13-20 innan man tillslut satte spiken i kistan.

Bästa poängplockare i respektive lag blev Iida Murto för Örebro och Sara Malmlöv för Lindesberg.

Örebro kan avgöra på lördag

Bronsserien fortsätter nu på lördag och Örebro kan avgöra på hemmaplan. Klockan 16:00 spelas den andra av två bronsmatcher mellan de två länsrivalerna.

Förra året även Örebro serien mellan den bägge lagen, om nu Lindesberg skulle vinna matchen på lördag kommer den att få avgöras i ett Golden set som spelas efter matchen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs