Örebro Futsal Club

Biograf Roxy stänger tillfälligt för restaurering – återinviger i augusti

En av Sveriges äldsta biografer Roxy har inte renoverats sedan flera decennier – nu stänger man tillfälligt och återinviger i slutet på augusti.

· Publicerad: 23 april 2018 · 15.26.
Roxy-Örebro
Foto: Peter Appelros

Bio Roxy är en biograf från 1913 och är en av Sveriges äldsta biografer som fortfarande är i drift. Biografen har inte renoverats på flera decennier och för att få en väl fungerande biograf så renoveras nu bland annat innertak, golv, väggar, läktare samt att nya biografstolarna ska monteras in i Salong 1.

Ramp i biografens entré

Man förbättrar samtidigt under renoveringen tillgängligheten genom att bygga till en ramp till Roxys entré.

Annons ▾

Till sin hjälp i restaureringen har man tagit arkitekten Stig Robertsson och antikvarie Kristoffer Sjöö för att säkerställa bevarandet av det ursprungliga utseendet som är daterat till 40-talet, detta då en av dom tidigare renoveringarna genomfördes.

”Det känns fantastiskt roligt att vi äntligen får till en restaurering av Salong 1, den är efterlängtad och när restaureringen är klar så kommer biografen andas ännu mer 40-tal än vad det gör i dagsläget, berättar biografföreståndare Kjell Andersson.”

Biografen är stängd från idag måndag den 23 april fram till återinvigning som planeras till fredag den 17 augusti.

Foto: Peter Appelros

FIKK - För att alla behövs