Örebro Futsal Club

Veteranen förlänger med Örebro Hockey – vill nå slutspel

Idag, fredagen den 27 april meddelade Örebro Hockey att Marcus Weinstock har förlängt med klubben.

· Publicerad: 27 april 2018 · 15.55.
Arkivbild: Martin Avedal

Det innebär att veteranen som tillhör klubben sen 2010 kommer göra sin 9:e säsong när SHL dra igång i höst. Kontraktet är skrivet på ett år och gäller till 2019.

Kommentarer från Örebro Hockeys hemsida

–  Det känns väldigt bra att Marcus blir kvar hos oss ytterligare en säsong. Han visade under slutet av säsongen att han håller en hög nivå och med sin rutin kommer han att vara en viktig pusselbit i lagbygget, säger Sportchefen Niklas Johansson.

Annons ▾

– Det känns förstås otroligt skönt att det är klart. Det har hela tiden varit mitt mål att spela vidare i klubben i mitt hjärta och nu är det klart. Det finns inget bättre än att spela inför hemmapubliken i Behrn Arena och nu är siktet inställt på slutspel, säger Marcus Weinstock.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Örebro Tribune tycker till

Marcus Weinstock som är 34 år gammal tillhör en av hjältarna från avancemanget till SHL 2013. Men redan innan Örebro tog klivet upp till SHL var Weinstock en av klubbens bästa poänggörare. Han värvades ifrån rivalen Leksand där han även producerade bra.

Men i SHL har Weinstocks siffror sjunkit även om han förrförra säsongen kom upp i 23 assist och 30 poäng på 52 matcher. Under den senaste säsongen lyckades han komma upp i 11 mål och 27 poäng på 52 matcher.

Att Weinstock förlänger betyder dock mycket för klubben, han har varit med under hela SHL-resan och han har blivit en röst utåt för Örebro Hockey. Han säger att han vill nå slutspel med laget och det visar vilken vinnarskalle han är.

FIKK - För att alla behövs