Söndagen den 29 april tog KIF Örebro emot Kungsbacka i den tredje omgången av Elitettan.

· Publicerad: 29 april 2018 · 22.48.
KIF Örebro - Kungsbacka

KIF har inlett med två segrar och skulle ta emot Kungsbacka som även de hade med sig två segrar i bagaget.

Matchen slutade 0-0 efter att de bägge lagen under drygt 90 minuter slagits på mittplanen och haft svårt att ska målchanser.

Händelsefattigt första halvlek

Efter första halvlek kändes det som att hemmalaget KIF hade ett lite övertag, laget hade skapat de farligaste målchanser. Ett skott samt en nick utanför den västra hörnstolpen, närmare än så hade man inte kommit.

Men det blev ganska händelsefattigt och KIF hade svårt att ta sig igenom Kungsbackas försvarslinje. Från start på topp idag spelade Adelisa Grabus och Addison Steiner, de kunde vid vissa tillfällen väga lite tunt i duellerna med gästernas backar.

Andra halvlek blev stängd

Direkt i början av andra halvlek fick KIF en bra möjlighet när Adelisa Grabus sprang sig fri och rusade mot målet, men skottet gick rakt i famnen på Kungsbackas målvakt Fanny Lund. Nästan direkt efteråt var det Kungsbacka som fick en bra målchans men brände.

En explosiv öppning i en rätt så stäng match, men efter dessa två chanser skulle det återgå till ett ställningskrig på mittfältet. KIF som försökte ta sig igenom Kungsbackas försvarslinje hade svårt att skapa några riktigt bra chanser.

Mot slutet av halvleken var det Kungsbacka som började skapa bra lägen för ett ledningsmål. Men matchen slutade 0-0 och de bägge lagen fick nöja sig med en poäng idag.

Fortfarande serieledare

Efter tredje omgång leder dock fortfarande KIF serien med sju inspelade poäng, på andraplats ligger dagens motståndare Kungsbacka på lika många poäng.  De innebär också att KIF fortfarande är obesegrade.

I nästa omgång åker KIF till Värmland för att möta Mallbacken, ett lag som man tidigare har mött i Damallsvenskan. Mallbacken ligger näst sist med noll inspelade poäng., matchen spelas på lördag den 5 maj klockan 15.00.