Igboananike frälste ÖSK på Behrn Arena

På Valborgsmässoafton tog Örebro SK emot nykomlingen Dalkurd på ett kallt Behrn Arena.

· Publicerad: 30 april 2018 · 21.40.
Arkivbild: Martin Avedal

Efter en mållös första halvlek skulle matchen explodera under den andra. Fram till den 80:e matchminuten låg ÖSK under med 0-2 men Michael Omoh samt Kennedy Igboananike skulle iscensätta en mirakelvändning.

Matchen exploderade under andra halvlek

Trots att första halvlek slutade 0-0 var det inget av lagen som saknade dåliga målchanser, matchen var jämn även om ÖSK hade ett lite spelövertag. Gästande Dalkurd levde mycket på sitt kontringsspel och skapade ett par bra chanser under första halvlek.

Det var under andra halvleks inledning som gästerna skulle ta ledningen genom Yukiya Sugita. Målet kom i den 54:e minuten och tjugo minuter senare skulle samme Sugita spela fram Mohamed Buya Turay som kunde sätta 0-2.

Vid denna ställning var det svårt att tänka sig att ÖSK skulle vända det här, trots att man inte hade spelat dåligt. Men skam den som ger sig, Michael Omoh och Kennedy Igboananike ville annat.

En mirakelvändning

Michael Omoh började vändningen när han i den 80:e minuten sköt in reduceringsmålet som betydde 1-2. I den 83:e minuten förvaltade ÖSK en hörna när Nahir Besara hittade Igboananike som kunde sätta 2-2.

Igboananike var inte klar för kvällen, på stopptid kunde han frälsa ÖSK när han satte sitt andra mål för kvällen. Mirakelvändning var ett faktum och efter 6 omgångar är ÖSK fortfarande obesegrade och ligger på en tredjeplats i tabellen.

Uppsala nästa

I nästa omgång åker ÖSK till Uppsala för att möta Sirius, den matchen spelas måndagen den 7 maj.

Sirius har inte haft samma roliga start som ÖSK utan ligger näst sist i den allsvenska tabellen med fyra poäng och bara en seger. Det återstår och se om ÖSK kan bygga vidare och förlänga sin fina start eller om Sirius bryter och tar en viktig seger.