Örebro Futsal Club startar upp damlag inför kommande säsongen

Spännande utveckling för Örebro Futsal Club – klubben har lyssnat och startar upp damlag i Futsal.

· Publicerad: 1 maj 2018 · 03.18.
Örebro Futsal Club - Djurgårdens IF
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Örebro Futsal Club meddelade på måndagen att klubben inför säsongen 2018-19 kommer starta upp damlag och kommer att anmäla ett lag till Regionala Futsalligan (RFL).

Dam-landslaget spelade sin första landskamp under påsken

-Vi från klubben har funderat på det här ganska länge och på senare tid har vi märkt att det finns ett ökat intresse bland tjejer i Örebro att spela Futsal i ett mer seriöst sammanhang. Under påsken så spelade dam-landslaget i Futsal sin första landskamp, så futsal för tjejer är på stark frammarsch, skriver Örebroklubben via sin hemsida.

Annons ▾

-Bildandet av ett ÖFC-Dam är helt klart rätt väg att gå när det gäller utvecklingen av klubben, framförallt för alla tjejer som brinner för Futsal i Örebro med omnejd.

Jobbar med att ta fram förutsättningar

-Dom senaste två månaderna har Klubbens styrelse jobbat med att ta fram förutsättningar för att bedriva en satsning på ÖFC-DAM. Det absolut viktigaste är att vi gör det från hjärtat och att vi jobbar för att göra både ÖFC-Herr och ÖFC-Dam till en klubb, som är värd namnet.

Egen ledande organisation

-En viktig förutsättning är att ÖFC-Dam får en egen organisation runt laget med tränare och ledare och som inte belastar organisation på ÖFC-Herr som redan i dagsläget är snävt. Vi har redan hittat en kvinnlig tränare och en ledare, dom är klara samtidigt som det finns flera som vill vara med och jobba runt laget, det känns mycket positivt.

Den sista förutsättningen handlar om ekonomin. Det kommer kosta en rejäl slant, men vi hoppas och tror att det finns både befintliga och nya sponsorer som kanske är villiga att lägga en extrapeng som går till den nya satsningen på ett ÖFC-Dam. Klubben hoppas hitta några nya sponsorer som vill stötta tjejerna i Örebro Futsal Club.

FIKK - För att alla behövs