Stor sommarturné för Chris Kläfford – gör två spelningar i Örebro

Idol-vinnaren Chris Kläfford är en av landets absolut mest populära och efterfrågade artister sommaren 2018.

· Publicerad: 3 maj 2018 · 12.48.
Chris-Kläfford
Foto: United Stage

Torsdag den 3 maj meddelas det från Chris Kläfford att han nu ska bege sig ut på en stor sommarturné med över 50 spelningar.

Idol-vinnaren Chris Kläfford är en av landets absolut mest populära och efterfrågade artister till sommaren 2018.

Annons ▾

Två gånger under turnén så stannar Chris till i Örebro och dessa spelningar kommer äga rum på Stadsträdgården den 29 juni och på Önskekonserten den 18 augusti.

Succé i tv-produktionen Idol

Chris framträdande av ”Imagine” från Idols slutaudition är det klipp som fått mest visningar någonsin på Idols YouTube-kanal. Hans debutsingel “Treading Water” tog sig direkt upp på Spotify-listans förstaplats. Han fick även motta en platinaskiva för låten.

Publiken har tagit den 29-åriga sångaren från Lindesberg till sina hjärtan, men även världsartister som Bryan Adams hör till Kläffords fans. Adams fick via kontakter höra några av Chris låtar och skickade en hälsning att han gillade vad han hörde.

Har hittills turnerat flitigt

Under vinter och våren har Kläfford turnérat sig genom Sverige och nu fortsätter han med en över 50 spelningar lång sommarturné.

Chris Kläfford blev vinnaren i 2017 års upplaga av Idol, detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkningar av låtar som ”Imagine” och ”Utan dina andetag”.

FIKK - För att alla behövs