Stabil och energiskt men utan överraskningar

Lördagen den 5 maj hade örebrogruppen Smash Into Pieces ett releaseparty på Ritz Nightclub i Örebro.

· Publicerad: 6 maj 2018 · 15.42.
Arkivbild

Bandet promotade sig själva genom att det var det nya Smash Into Pieces som skulle spela, ny musik, ny scenshow och ny line-up meddelade bandet i informationen till lördagens event på Ritz Nightclub i Örebro.

Bandet bjuder på en stabil och energisk konsert i gammal ”smash-anda”, men annars så förekom inte några direkta överraskningar under lördagens spelning.

Annons ▾

Sviker aldrig Örebro

Smash Into Pieces behöver egentligen ingen presentation, det är Örebrobandet som varit verksamma i tio år och släppte debutplattan Unbreakable år 2013 och har sedan dess släppt ytterligare två album.

Bandet har kommit långt sen debuten för fem år sen och har flitigt turnerat runt om i världen, men Smash har aldrig svikit sina rötter och gång på gång har bandet spelat på hemmaplan, framför sin trogna Örebropublik.

Spelningen på Ritz Nightclub har börjat bli en vårtradition för bandet, lika mycket tradition som bandets spelningar på Vox-festivalen mot slutet av sommaren. Varje gång dyker lika mycket fans upp vilket visar att man fortfarande är starka på hemmaplan.

Chris Adam är Smash Into Pieces främste företrädare

Till kvällens konsert hade runt 500 dykt upp och de fick se ett uppträdande där de bägge gistaristerna Per Bergquist och Benjamin Jennebo levererade ett energiskt scenspråk. Ljudmixen på trummorna var härliga och The Apocalypse DJ är fortfarande ett mysterium för både publik och press, vem är denna maskerade trummis?

Trots att The Apocalypse DJ har målats upp som den maskerade superhjälten och maskot för bandet så är det frontmannen Chris Adam som ändå är bandets röst utåt och främste företrädare. Till skillnad från sina kompanjoner Per och Benjamin är mer återhållsam på scen och låter rösten föra han talan istället.

Inga överraskningar

Inför kvällens konsert promotade bandet att det skulle vara det nya Smash Into Pieces, med ny musik, ny scenshow och ny line-up. Visst mycket var nytt, bandet släppte för två veckor sen nya singel Superstar in Me. Bandet har även tappat två medlemmar den senaste åren då både Isak Snow och Viktor Vidlund valt att lämna.

Det känns mer som gamla smash som stod på scenen igår, det är ett stabilt och rutinerat uppträdande. Det förekommer inga överraskningar trots att bandet lovar så mycket, den nya liveshowen slår INTE den förra som bandet presenterade för två år sen.

Bandet bjöd som sagt på en stabil och energisk konsert utan några överraskningar, men smash är alltid smash och de ger sina trogna fans vad de vill ha.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Betyg
  • Ljud
  • Ljus
  • Publik
  • Scenshow
  • Låtval
3

FIKK - För att alla behövs