Begränsad framkomlighet under två veckor på Hagagatan i Örebro

Det kommer under två veckors tid vara begränsad framkomlighet när Örebro kommun byter ut gamla vatten och avloppsledningar i korsningen Hagagatan och Trumpetaregatan

· Publicerad: 9 maj 2018 · 10.35.
Trumpetaregatan-webbkarta
Bild – Örebro kommun

För att minska risken för vattenläckor byts gamla vatten och avloppsledningar ut i korsningen Hagagatan och Trumpetaregatan på Väster i Örebro. Arbetet påbörjas på måndag den 14 maj och kommer ta ungefär två veckor.

Efter arbetet i den aktuella korsningen, på Hagagatan och Trumpetaregatan så byter Örebro kommun ut VA-ledningarna på hela Trumpetaregatan.

Annons ▾

Nya Vatten och Avloppsledningar (VA) i korsningen Trumpetaregatan och Hagagatan. (A)

Arbetet i korsningen påbörjas måndag 14 maj och vi kommer finnas på plats redan veckan innan för att förbereda inför arbetet.

Under arbetet i korsningen Trumpetaregatan och Hagagatan stängs ett körfält i Hagagatan av och trafiken regleras med tillfälliga trafiksignaler, berättar Mats Svensson, byggledare på Vatten och avlopp. Bilister som brukar använda Hagagatan uppmanas att istället använda Karlslundsgatan om det är möjligt.

Trafikpåverkan under arbetet:

Boende på Trumpetaregatan hänvisas till korsningen Hagagatan och Trumpetaregatan vid Rosta centrum för såväl in- som utfart (B).

Busshållplatsen Trumpetaregatan är avstängd i båda riktningarna medan arbetet i korsningen pågår. Resenärer hänvisas istället till hållplatsen vid Rosta centrum. En bit av trottoaren utmed Hagagatan, som går längs med Trumpetaregatan, stängs av.

Gående hänvisas istället till gångvägen på andra sidan Hagagatan.

Nya VA-ledningar i korsningen Trumpetaregatan och Björkallén (B)

När de gamla VA-ledningarna i korsningen Trumpetaregatan och Hagagatan (A) har bytts ut är det dags för ledningarna i korsningen Trumpetaregatan och Björkallén mittemot Rosta centrum (B).

Detta arbete beräknas ta ungefär en vecka och påverkar inte framkomligheten på Hagagatan. Boende på Trumpetaregatan hänvisas till korsningen Hagagatan och Trumpetaregatan (A) för såväl in- som utfart och boende på Björkallén och Rosta strand hänvisas till infarten Björkallén längre ut på Hagagatan.

Nya VA-ledningar på Trumpetaregatan (C)

När båda korsningarna är klara påbörjas arbetet med att byta ut VA-ledningarna i hela Trumpetaregatan, vilket pågår fram till hösten.

Under arbetet öppnas Trumpetaregatan, som i vanliga fall är enkelriktad, upp så att de boende kan köra in och ut från Hagagatan i båda korsningarna, berättar Mats Svensson, byggledare på Vatten och avlopp.

För att byggtrafiken ska kunna ta sig fram kommer det att vara parkeringsförbud utmed hela Trumpetaregatan. Ledningarna som ligger nu är från 1946 och byts ut för att minska risken för vattenläckor.

FIKK - För att alla behövs