KIF Örebro krossade IF Böljan på Behrn Arena

Kristi himmelsfärdsdagen på torsdagen den 10 maj så tog KIF Örebro emot bottenlaget IF Böljan från Falkenberg.

· Publicerad: 10 maj 2018 · 19.36.

Det blev en 4-0 seger till KIF efter att Addison Steiner gjort två mål. Örebrolaget hade bud på fler mål men IF Böljan lyckades hålla nere siffrorna.

IF Böljan orkade i 25 min

På pappret var KIF klara favoriter i dagens match, även om rutinerade Frida Svensson och Hanne Gråhns inte fanns ombytta. Men bottenlaget Böljan hade inför matchen enbart tagit 2 poäng och släppt in 10 mål.

Till en början hade KIF svårt att ta sig igenom gästerna försvar men i den 25:e matchminuten hittade ett inlägg Emma Lindén som kunde sätta 1-0. Addison Steiner ökade på ledningen till 2-0 o den 33:e matchminuten.

KIF Örebro gick till pausvila med två gjorda mål. Spelarna i Böljan såg trötta ut och hade fått slita i försvaret då hemmalagets kvicka forwards fått upp tempot efter målen.

KIF Örebro kunde sätta spiken i kistan

Hemmalaget gick ut till andra halvlek och backade tillbaka vilket bidrog till att gästerna kunde skapa tryck, detta resulterade dock inte i några mål eller några vettiga målchanser.

Istället kunde KIF öka på ledningen till 3-0. Detta genom en ganska komisk situation där Addison Steiner halkade på bollen men lyckades ända springa förbi sin försvarare och göra mål. Steiner var förövrigt en av planens bästa spelare idag.

Rebecka Holm kunde fastställa slutresultatet när hon sätta 4-0 efter en halvchans som resulterade i ett lurigt skott som Böljans målvakt Sanna Åhlander

Viktig seger för KIF

För KIF var detta en viktig seger då man i förra omgången förlorade borta mot Mallbacken med 1-0. Ett Mallbacken som precis som Böljan ligger i botten av tabellen.

Nu väntar en betydligt tuffare bortamatch för KIF när man möter förra damallsvenskan laget Umeå. Den matchen spelas lördagen den 19 maj.