Örebro Futsal Club presenterar första tränaren för dam-laget i Futsal

Klubben intervjuar den första i damtruppen – Sandra Andersson blir första tränare i Örebro Futsal Club – damer.

· Publicerad: 11 maj 2018 · 17.21.
Futsal-Damlaget

Klubben meddelar att man är väldigt glada och framförallt stolta över att kunna presentera den historiskt, första tränaren för Örebro Futsal Club – damer.

 – Efter ett antal möten och en lång rad diskussioner så känns allt väldigt bra. Vi är överens om den övergripande målbilden där den viktigaste frågan är hur vi ska integrera vårt nya damlag tillsammans med herrlaget, allt för att vi ska stå starka som EN gemensam klubb.

Annons ▾

– Vi känner oss trygga tillsammans med Sandra Johansson som tränare, detta då hon brinner för sporten och har erfarenheter, som spelare och ledare i både futsal och fotboll.

Tidigare erfarenheter som tränare inom fotbollen

Sandra har tidigare erfarenheter som tränare i fotboll och även om hon kan en hel del futsal så kommer ett samarbete med herrlagets Leif Järnkvist och Christoffer Skoog att initieras.

Här får du chansen att veta lite mer om Sandra Johansson och hennes tankar inför tränaruppdraget.

Örebro blev det mer seriöst

Vad har du för bakgrund när det gäller futsal och vad är futsal för dig?

 – Jag har alltid gillat att spela futsal eller inomhusfotboll som det hette förr. Futsal för mig är det snabba taktiska spelet, där man måste vara snabb i tanken och ligga ett steg före motståndaren.

 – I Värmland tidigare kommer ifrån, där spelade man mest cuper och gick mest på känsla i spelet. Det var först när jag flyttade till Örebro som det blev lite mer seriöst och taktiskt med alla DM-matcher och slutspel.

– Jag har lyckats skrapa ihop lite DM- och SM-medaljer både som spelare och ledare.

Hur känns det att bli utsedd som tränare till första upplagan av Örebro Futsal Club – damer?

 – Riktigt roligt och spännande! Det är kul att det äntligen satsas på ett damlag och jag är smickrad över att få vara med och starta upp det.

Lite kort, kan du beskriva din idrottsliga bakgrund?

 – Jag har hunnit med att spela fotboll i ungefär 22 år innan jag bestämde mig för att lägga av på grund utav min andra stora knäskada. Jag började spela i ett pojklag när jag var fem årsåldern och sedan dess har jag spelat i fem olika föreningar, tre stycken föreningar i Karlskoga och två stycken i Örebro.

 – Mina största meriter som spelare är att jag spelat två säsonger i den näst högsta serien och haft ”lyxen” att få vara med på en del landslagsläger och fått spelat en ungdomslandskamp.

Vad har du fått för uppfattning om Örebro Futsal Club som klubb och satsningen på ett damlag?

– Min uppfattning om Örebro Futsal Club (ÖFC) är väldigt bra. Det verkar vara en klubb som är seriös i sin satsning inom sporten och som också värnar om klubbkänslan. Det är något jag tror är oerhört viktigt. Det är ju en lagsport och jag tror att man kommer att kunna få en bra lagkänsla genom den stöttningen man får från klubben.

Var i processen att skapa Örebro Futsal Club – damer befinner du dig just nu och vem har du hjälp av?

 – Just nu är vi gång med att skapa en ledarstab och vi har nu kommit en bit på den vägen, sen kollar vi på spelare som vi gärna skulle vilja ha med oss i den här satsningen och till min hjälp så har jag Leffe Järnkvist som har varit med länge i Örebro-fotbollen och är erkänt duktig i futsal.

Hur tror du det kommer gå att rekrytera spelare och ledare?

 – Svår fråga men mina förhoppningar är att det kommer att gå bra. Efter att ha hört snacket om futsal i Örebro dom senaste åren så tror jag det är många som är sugna på att göra en satsning för att se hur bra Örebro kan bli på damsidan.

Jag tycker att det är bra att det är Örebro Futsal Club som startar upp ett damlag. Då är det ingen spelare, oavsett vilken fotbollsklubb man kommer från, som har förutfattade meningar, alla får vara med att bygga något helt nytt.

En sista fråga, vad har du för förväntningar på kommande säsong?

Mina förväntningar är att det kommer att bli en roligt, spännande och lärorik säsong. Nu kommer det visserligen vara med nya spelare som aldrig har spelat ihop som ett lag tidigare. Förhoppningsvis kommer vi att kunna presentera bra futsal.

Time will tell!

FIKK - För att alla behövs