Örebro Futsal Club

Polisen söker vittnen efter mordförsök utanför Lindesberg

Bilist försökte köra på tre personer vid busshållplats i Vedevåg utanför Lindesberg – polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

- .
Polis-avspärrat-Arkivbild

På torsdagen den 10 maj inträffar vad polisen rubricerar som försök till mord mot tre personer på Kvarnbackavägen i Vedevåg utanför Lindesberg.  Samband med att en buss precis släppt av passagerare vid busshållplats så försöker en personbil i hög hastighet köra på tre personer.

Tidpunkten för händelsen är runt klockan 17.50 på torsdagen den 10 maj, kan även vara några minuter senare.

Tre personer som precis gått av bussen uppfattar hur en bil kommer emot dom i vad som beskrivs som mycket hög hastighet och siktar medvetet på att köra på tre personer som tvingas kasta sig över ett vägräcke vid sidan om vägen.

Annons ▾

Den aktuella bilen träffar delvis alla dom tre personerna och kör samtidigt in i vägräcket så att skador uppstår på personbilen.

Polisen kunde senare gripa en misstänkt person, en man i 40-årsåldern, som nu sitter anhållen misstänkt för försök till mord.

Polisen vädjar om att komma i kontakt med personer som befunnit sig på platsen och som har gjort iakttagelser av händelsen.
 
Vittnen som har uppgifter att lämna uppmanas att ringa på telefonnummer: 010-5673178.

FIKK - För att alla behövs