Örebro Futsal Club

Stämningsfull och hårt när Tiamat spelade på Frimis Salonger

Fredagen den 11 maj spelade Tiamat och Abramis Brama på Frimis Salonger i Örebro.

· Publicerad: 12 maj 2018 · 13.33.

Gothic-metal bandet Tiamat bildades i Täby 1989 och släppte debutalbumet Sumerian Cry 1990. De har nästan varit verksamma i över 30 år och har släppt tio fullängdsalbum.

Abramis Brama är ett stonerock-band från Stockholm som frontats av den karismatiske sångaren  Ulf Torkelsson. De bildades 1997 och släppte i år sitt sjunde album ”Tusen år” i år.

Annons ▾

Svängigt och intensivt av Abramis Brama

Först ut under kvällen var Abramis Brama, och de bjöd på en svängig och intensiv stonerock med lite influenser från retrovågen. De spelade flera nya låtar från albumet ”Tusen år”. 

Ulf Torkelsson har ett energiskt tempo på scenen och växlar mellan att slå med sin protes på sin tamburin eller spela munspel. Han är aktiv under i stort sätt hela konsert och bjuder på en bra show.

Stämningsfull och hårt av Tiamat

Kvällens huvudakt var dock Tiamat, detta band som varit verksamma i snart 30 år men riktigt aldrig slagit igenom för den breda publiken i Sverige. Tillströmningen under kvällen var snål och bara runt ett hundra att dykt upp.

Något som dock är svårt att förstå då Tiamat är en bra liveakt och levererar en stämningsfull och hård Gothic-metal. Bandet är tajta och kan växla mellan snabba ackord och nedstämda partier utan problem.

Sångaren Johan Edlund har ett mer stillsamt scenspråk men visar under kvällen upp en bra sång med olika tempoväxlingar. Kontakten med publiken är också bra.

Tiamat och Abramis Brama bjöd på bra spelningar under fredagen med tyvärr lyste örebroarna med sin frånvaro. Trots att det var två bra liveakter som uppträdde.

Abramis Brama och Tiamat. Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs