Publikrekord och omdiskuterad utvisning – Hammarbyseger på Behrn Arena

Söndagen den 13 maj möttes två av Allsvenskans hetaste lag när Örebro SK tog emot Hammarby på Behrn Arena.

· Publicerad: 13 maj 2018 · 22.11.
Örebro SK

Det var sommarvärme i Örebro och 12 352 åskådare hade dykt upp på Behrn Arena vilket bidrog till att ett nytt publikrekord sattes. Men dagens största snackis skulle varken vara rekordet eller gästernas 1-2 seger.

Örebros Kennedy Igboananike blev i den 39:e matchminuten utvisad efter ett tveksamt beslut. Detta kom att påverka matchens utgång och Hammarby kunde tillslut vinna.

ÖSK tog ledningen

Innan Igboananike blev utvisad presenterade han sig redan i den 13:e minuten genom att skjuta 1-0 till ÖSK efter att hemmalaget hade börjat friskt och starkt. Igboananike är i bra form och detta var hans femte raka mål.

Hammarby skulle efter ÖSK:s ledningsmål delvis ta över spelet och pressa för en kvittering. Och i den 39:e matchminuten gick Igboananike in i en närkamp och det resulterade i en utvisning. Den kom till efter att huvuddomaren Al-Hakim konfererat med fjärdedomaren Namik Idrizovic.

Halvtidresultatet blev 1-0 till hemmalaget men gästernas spelövertag och utvisningen kom att ändra matchbilden när den andra halvleken skulle påbörjas.

Hammarby vände till seger

Gästerna tog över spel helt i andra halvlek och pressade för en kvittering, ÖSK var tvungna att ställa in sig på försvar och orkade tillslut inte stå emot. I den 51:e matchminuten kvitterade Nikola Djurdjic för gästerna.

I den 78:e matchminuten skulle Hammarby även ta ledningen när Jiloan Hamad sköt ett långskott som letade sig in bakom Oscar Jansson i ÖSK-målet. Gästerna skulle efter målet slappna av vilket gav ÖSK en chans att kvittera, man skapade ett par bra målchanser men lyckades inte näta.

När matchen blåste av konfronterade ÖSK:s Johan Mårtensson domaren angående Igboananikes utvisning. Domaren valde då att återigen visa det röda kortet och även Mårtensson blev utvisad.

Djurgården nästa

ÖSK måste nu trots omständigheterna skaka av sig dagens match som på ett sätt blev förstörd på grund av denna konstiga utvisning. I nästa omgång måste laget klara sig utan både Mårtensson och Igboananike.

Då åker ÖSK till Stockholm för att möta stekheta och nyblivna Cupmästarna Djurgården.  En match som efter dagens omgång blev betydligt svårare än vad den egentligen borde ha varit. Matchen spelas torsdagen den 17 maj klockan 19:00.