Örebro Futsal Club

Rock’n roll och burlesque när Jessie’s Barbershop firade fem år

Lördagen den 12 maj firade Jessie’s Barbershop fem år på Frimis Salonger, bland annat bjöds det på burlesque samt att kultbandet The Peepshows spelade.

· Publicerad: 13 maj 2018 · 12.19.

Jessie’s Barbershop i Örebro är en frisersalong som är inriktade på amerikansk rockabilly kultur, förut frisersalong säljer man kläder och accessoarer som är inspirerade till 50 – och 60-talet.

Lördagen den 12 maj firade denna frisersalong fem år på Frimis Salonger i Örebro, under kvällen bjöds besökarna på ett flertal uppträdanden och shower.

Annons ▾

Rock’n roll och burlesque

Besökarna fick stifta bekantskap med Miss Diamond och Baby Blues, som båda är akter inom genren burlesque. Burlesque är en  form av varietéunderhållning som bland annat sketcher, dansnummer och satirisk humor.

Baby Blues framförde två shower under kvällen som innehöll dans och musik. Det första framträdandet var glamouröst med det andra var en resa genom 80-talet.

Miss Diamond bjöd på en glamourös striptease vilket också är en del av burlesque genren. Den brukar ofta bestå av pampig musik och mycket hud utan att egentligen visa något naket.

Kultbandet The Peepshows uppträdde

Kvällens stora dragplåster var dock att Örebrobandet The Peepshows spelade. Detta band som var verksamma mellan 1996 till 2003 drog återigen på sig instrumenten och bjöd besökarna på en rock’n roll uppvisning.

Basisten Lurgo Fransson flög fram på scenen medan Magnus Hägerås levererade riffs och sång. The Peepshows gästades även av sångerskan/musikern Sara Herou.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs