Örebro Futsal Club

Alexander Hellström lämnar Örebro Hockey

Örebro Hockey kunde under tisdagen informera om att de brutit kontraktet med backen Alexander Hellström. 

· Publicerad: 15 maj 2018 · 12.41.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Alexander Hellström kom till Örebro inför säsongen 15/16 efter att ha spenderat tre säsonger i Björklöven. Tre säsonger blev det även i Örebro, där den 31-årige Hellström gjorde 12 assist på 146 matcher.

Förutom spel i SHL för Örebro och Luleå har Hellström representerat AHL-klubben Peoria Rivermen samt KHL-klubbarna Sibir Novosibirsk och Lev Poprad.

Annons ▾

Citat från Örebro Hockeys hemsida

– Vi har idag kommit överens med Alexander om att bryta vårt avtal. Vi kommer inte kunna erbjuda honom den istid som han önskar och därför har vi kommit överens om att den bästa lösningen är att vi går skilda vägar.

– Jag vill passa på att tacka Alexander för hans insatser i Örebrotröjan och önska honom lycka till i framtiden, säger Sportchef Niklas Johansson.

Örebro Tribune tycker till om Alexander Hellström

Alexander Hellström blev fort en publikfavorit i Örebrotröjan på grund av hans tuffa och hårda spelstil. Han blev under debutsäsongen i Örebro utsedd till säsongens MVP av supporterklubben 14-3.

Men tiden i Örebro blev efter det tufft, nästkommande säsong noterades Hellström för -16 och dessutom haft svårt att hänga med i spelet. Något som dock kan sägas om hela laget.

Ett miljöombyte kan vara bra för Hellström som har mycket rutin från internationellt spel. En klubb som behöver fylla ut försvaret med tuffhet och rutin skulle passa Hellström bra. 

FIKK - För att alla behövs