Örebro Futsal Club

Det är en oas av sydfransk karaktär – Très bienvenu!

Örebro Tribune blir under tisdagskvällen inbjudna för att smaka av sommarens menyer från restaurangen på Boulebar i Örebro

- .
Boulebar i Örebro
Boulebar i Örebro – Håkan Eriksson

Ett par medarbetare på Örebro Tribune hade turen att vara några av dom inbjudna till Boulebar denna underbart soliga tisdagskväll. Man har hunnit firat sitt ett årsjubileum och har en utesäsong som väntar, det har väl knappast undgått någon av er; När du kliver in i Husarens gränd, då tar du klivet in i kvarteret med en oas av sydfransk karaktär.

Du möts av en salig blandning modernt och en något äldre kultur, man knyter alltihop samman med en välkomnande europeisk känsla – Bienvenue!

Annons ▾

Man vill dela med sig av sommarmenyn

Inbjudan för ikväll handlar om att man vill dela med sig av restaurangens nya sommarmenyer. Förutom helgens brunch så satsar man i ny regi extra på det kvalitativa köket från restaurangen. Man kan erbjuda något för de allra flesta – en härlig fredagslunch eller en fransk middag till fantastiskt barhäng och framförallt Boule Pétanque.

Boulebar lyfter upp sporten Boule till något större, man bevisar att det är aktivitet, spel och sport för alla åldrar. Framförallt hur roligt det kan vara.

Vi börjar kvällen med att hälsas välkomna, både David de Fataki och Mattias Hjortsberg från Boulebar är väldigt noga med att alla ska känna sig bekväma och framförallt välkommen.

Vi väljer alkoholfritt – en äppencider

Välkomstdrinken vi väljer – är ett alkoholfritt bubbel, Jus de Pommes som är en fransk cider med karaktär av äpple och inte alls var så söt som alkoholfria drycker kan vara. Ett gott alkoholfritt alternativ till bjudningen eller balkonghäng.

Jus de Pommes

Smaker från sommarmenyn

Är kanske detta Örebros bästa kockar som tillagat kvällens första maträtt som ställs fram på bordet? Vi bjuds på en storslagen entré med Plat de Grand där man lagt all kärlek till det Franska köket, samlat på ett gemensamt fat och där gästen kan välja mellan vegetarisk eller kött- alternativ.

Servritrisen presenterar hela tiden rätterna som systematiskt levereras till bordet. Tre olika rätter står framdukat och förutom Plat de Grand så får vi njuta av Cesviche som är citron- och apelsinmarinerad torsk, lax och räkor som serveras med avokado, fänkål, gurka och koriander. Den tredje rätten är en Salade Verde – en grönsallad med lamm, nobisdressing och rostade frön. Självklart så serveras fransk ost till våra menyer.

Så fräsht – omsorgsfullt framtaget till sommargästerna

Allt detta känns så fräsht, det är framtaget med omsorg fram till sommarsäsongen och man har verkligen lyckats.

När vi nu tömmer våra tallrikar så passas vi upp med en grande finale, en rätt på gårdskyckling Poulet Fermier som serveras tillsammans med säsongens grönsaker, färskpotatis och en gudomlig senapscreme.

”Det ska kännas enkelt och rätt att bara kunna slinka in för ett glas vin, mat eller ett parti Boule Pétanque.”

Mattias Hjortsberg

Vi pustar en del efter maten och Mattias har tagit sig fram till vårt bord, han drar lite på leendet och berättar att vi två från Örebro Tribune, har fått mat och ätit för fem personer. Bon appétit!

Foto: Håkan Eriksson – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs