Örebro Futsal Club

Rappkäftad underhållning i Deadpool 2

Onsdagen den 16 maj hade Deadpool 2 svensk biopremiär. Filmen är en uppföljare på succéfilmen Deadpool från 2016.

· Publicerad: 16 maj 2018 · 23.41.
Deadpool 2
Foto: 20th Century Fox

Återigen axlar Ryan Reynolds rollen som den rappkäftade superhjälten Deadpool eller Wade Wilson som han egentligen heter. I uppföljaren får han även stifta bekantskap med den kraftfulle mutanten Cable som spelas av Josh Brolin.

Deadpool 2 är också den elfte filmen inom X-mens gigantiska universum, X-men tillhör Marvel Comics men är inte en del av Marvel Cinematic Universe.  

Annons ▾

Handling:

Wade Wilson har efter händelserna i Deadpool sysselsätt sig med att jaga kriminella världen över. Detta kommer att slå tillbaka när Wade förlorar sin flickvän efter att en knarklangare försökt mörda honom.

Efter ett självmordsförsök får Wade hjälp från sina vänner i X-men, och samtidigt kommer han i kontakt med en ung pojke som har problem med sitt humör. Pojken är också jagad av mutanten Cable och Deadpool bestämmer sig för att skydda pojken.  

Omdöme – Deadpool 2

Efter att jag hade sett den första filmen var jag tveksam till Deadpool, filmen innehåll många coola och överdrivna actionscener men i längde kunde karaktären Wade Wilson bli tjatig och jobbig. Jag påpekade även Ryan Reynolds brister när det kommer till det komiska skådespelet.

Men Ryan Reynolds har tagit karaktären Deadpool och gjort den till sin egen. Deadpool 2 är en bra uppföljare och är precis lika cool och överdriven som sin föregångare. Josh Brolins porträtt av Cable är seriöst och tufft vilket ger filmen mer kontrast när han ställs mot den omogne Deadpool.

Actionscener när Deadpool och Cable slåss i en bepansrad konvoj är en av filmens höjdpunkter. Tyvärr är storyn både förutsägbar och logiskt men filmens styrkor ligger inte i handling utan i action och humor. Filmens komik bygger mycket på skämt associerade till Marvel Comics, DC Comics och så självklart X-men. T.ex börjar Deadpool 2 med att driva med en av de största superhjältarna från X-men serien, Wolverine!

Slutsats

Deadpool 2 är precis som sin föregångare en rappkäftad och överdriven actionfilm, komiken bygger på intertextualitet till X-men och Marvel.

Cable är en betydligt mer underhållande skurk än Ajax från föregångaren, vilket bidrar till Deadpool 2 i slutändan är snäppet vassare än Deadpool.

Betyg
  • Handling
  • Skådespel
  • Bildspårk
  • Ljudbild
  • Soundtrack
3

FIKK - För att alla behövs