Color obstacle rush – En färgfest i mindre tappning

Lördagen den 19 maj arrangerades Color obstacle rush ute vid Örebrotravet. Deltagarna ska ta sig runt en bana full av hinder.

· Publicerad: 19 maj 2018 · 15.15.
Color Obstacle Rush

Color obstacle rush är en hinderbana full av hinder och färg, om man tänker sig Action Run möter Color me rad. Och någonstans hörde jag att detta event var istället för just Color me Rad som inte fick arrangera inne i Örebro.

Och på ett sett kändes dagens event som ett Color me Rad fast i mindre skala. Fast inte lika mycket färg trots vad namnet indikerar.

Annons ▾

Ett par hundra sprang

Under lördagen hade ett par hundra deltagare dykt upp för att springa loppet runt travbanan. De möttes av sol och värme, där solen stekte på bra under loppet. De fick springa över hinder som bestod av skum, stora bollar och hoppborgar.

Stämningen var bra inne på start och målområdet där man både innan och efter loppet kunde delta i uppvärmningar och danser framför en scen. Deltagare kastade färg på varandra eller dansade i kapp till musiken som spelades.

När deltagarna gick i mål fick de en medalj och en glass för att kyla ner sig. Det var även runt starten och målet som man stod och sprutade färg på deltagarna. 

Color obstacle rush har svårt att konkurrera

Även om det upplevdes som att deltagarna var positiva och glada som kändes hela eventet som en light-version av både Color me Rad och Action Run. Det var för lite färg för att man skulle tänka på en färgfest och hindren var inte alls lika spännande som de under Action Run.

Color obstacle rush har svårt att konkurrera med sina storasyskon Color me Rad och Action Run. Vilket också märkte då deltagarantalet var betydligt färre än när Action Run arrangerades tidigare i år. 

Men samtidigt är det alltid kul när någon väljer att arrangera denna typ av event i Örebro.  Och dagen var perfekt idag, då solen stod högt och partystämningen var på topp när Color obstacle rush arrangerades i Örebro.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs