Polisen meddelar – den döda kvinnan är identifierad som Lena Wesström

Polisen i Örebro meddelar under söndagsförmiddagen att den kropp som hittades i Hjärsta under lördagen är den sen tidigare försvunne Lena Wesström. 

· Publicerad: 20 maj 2018 · 13.00.
Lena Wesström och polisfordon i Hjärsta
Foto: Polisen och Martin Avedal

Polisen meddelar på tisdagen att den kvinna som under lördagseftermiddagen påträffades död i Hjärsta är den försvunna Lena Wesström. Detta visar den obduktion som genomförts av Rättsmedicinalverket.

Tidigare i ett pressmeddelande som presenterades på söndagen så meddelade polisen att man misstänkte starkt att den upphittade, döda kvinnan var Lena Wessstöm.

Annons ▾

”Med utgångspunkt från utredningen kring människorov och fyndet av kroppen misstänker polisen starkt att det är den kvinna som varit försvunnen sedan 15 maj som hittas i skogsområdet.”

”Kroppen har under söndagen preliminärt identifierats som den försvunna kvinnan. Polisen bedriver därför nu en mordutredning, men har ett brett perspektiv på utredningen fram till det att kroppen kunnat identifieras med större säkerhet.”

Försvann spårlöst den 15 maj

Det var på tisdagen den 15 maj som Lena Wesström anmäldes försvunnen och polisen drog i gång ett stort spaningsarbete. Under fredagen väljer polisen att publicera bild och namn på den försvunne Lena Wesström, för att underlätta arbetet när man söker efter henne.

På lördagen vid klockan 14.33 så upptäcker privatpersoner en kropp bakom ett bullerplank vid motorvägen i höjd med villaområdet Nya Hjärsta i Örebro.  Fyndplatsen ligger ungefär 150 meter ifrån Lena Wesströms bostad.

FIKK - För att alla behövs