Blandat resultat för Örebro Eagles från helgens softbollmatcher

Helgen som varit så har tjejerna i Örebro Eagles Softbollklubb hunnit med att spela både Division 1-matcher och årets första utvecklingsturnering.

· Publicerad: 22 maj 2018 · 18.15.
Örebro Eagles ungdomar Div2
Foto: Örebro Eagles

Division 1-matchen så mötte Örebro Eagles, Enköping på bortaplan och det blev två klara förluster mot Enköping som ser väldigt starka ut inför årets säsong.

Andra match hade man laddat om

Trots förlusterna så fanns det ändå en hel del positiva saker att ta med från helgens möte. Den första matchen startade skakigt och laget kom aldrig riktigt in i matchen. I den andra matchen så laddade tjejerna om och kommer in med en helt annan energi, även om Enköping vann den matchen så var det en mycket mer välspelad och rolig match.

Annons ▾

Defensivt så såg det bra ut för Örebros amerikanska shortstop Kasie Trezona som slog två för fyra (hon fick alltså på bra slag som gjorde att hon kom ut på bas två gånger av fyra möjliga).

Dom yngsta spelarna fick så mycket speltid som möjligt

Under söndagen så åkte klubbens utvecklingslag bestående av klubbens juniorer samt U15-spelare till Skövde för att delta i årets första Division 2-turnering. Den första av tre turneringar som spelas på respektive lags hemmaplan.

I den första matchen mot Skövde så var Örebrotjejernas fokus helt inriktat på att ge dom yngsta spelarna så mycket speltid som möjligt. Man ville ge möjligheterna att få komma upp och slå så många gånger som möjligt, även om Skövde tog segern i matchen så gjorde tjejerna ett fantastiskt jobb.

Spelar riktigt bra i andra matchen

Den andra matchen mot Söder så steppar spelarna upp ännu ett steg och spelade riktigt bra, man tog i denna match årets första seger.

För Hilda Samuelsson som för första gången fick uppdraget att pitcha en hel match så såg det riktigt bra ut. Hilda gjorde ett mycket bra jobb och pitchade under båda matcherna. Bakom hemplattan så gjorde vår unga catcher Agnes Björk ett bra jobb, med sin stöttning av lagets mer rutinerade juniorcatcher Linnèa Sandahl som hoppade in och stängde sista matchen.

 – Jag är så stolt över hur bra våra unga tjejer i utvecklingslaget spelade under helgen, säger Sanna Hermansson som är Coach för Örebrolaget.

– Dom visade prov på en kämpaglöd som är helt fantastisk och dom har lärt sig så otroligt mycket sedan förra året, man förstår knappt att det är samma lag, avslutar Sanna Hermansson.

Foto: Örebro Eagles

Nu väntar hemmamatch mot Söder på lördag den 26 maj på planen i Åbyparken (vid NetonNet). Första match startar klockan 12.00 och vi förväntas få se två riktigt jämna matcher!

FIKK - För att alla behövs