Filip Rogic tvåmålsskytt när ÖSK bröt förlustsvit

Ett sent avgörande gav Örebro SK en ny hemmaseger när man slog Kalmar FF med 2-1.

· Publicerad: 22 maj 2018 · 23.22.

Tisdagen den 22 maj tog ÖSK emot Kalmar FF på Behn Arena, ett ÖSK som har inlett säsong bra med efter två förluster mot Hammarby och Djurgården var tvungna att vinna igen.

Filip Rogic skulle bli tvåmålsskytt och vara en av de bidragande orsakerna till att ÖSK tog tre nya poäng på Behrn Arena.

Två straffar i första halvlek

Det var bortalaget som tog kommandot i matchens inledning, ÖSK hade några kortare uppstick med det var Kalmar som skapade mest framåt. Ledningsmålet kom i den 31:e matchminuten efter att Romario Pereira Sipiao satt en straff.

ÖSK-spelarana protesterade och menade att Papa Diouf filmade, men domaren blåste straff och Kalmar förvaltade den väl.  Men ÖSK skulle även de få en straff i första halvlek efter att en boll tagit på Hiago Ramiros händer.

Nahir Besara klev upp men slog en svag straff som Kalmars Lucas Hägg-Johansson kunde rädda. Men han kunde inte rädda när Rogic direkt efteråt snappade upp returen och tryckte in 1-1. Det skulle även bli pausresultatet.

Filip Rogic avgjorde sent

I andra halvlek övergick matchen till ett ställningskrig mellan två lag som inte vill gå bort sig.  Det var först mot slutet som ÖSK kunde sätta press och skaffa ett bra chanser. Framför allt var Besara farlig och missade ett par kvalificerade målchanser.

Istället var det Filip Rogic som skulle sätta avgörande för ÖSK. I den 89:e minuten hittade just Besara med en snygg passning Rogic som kunde göra 2-1 och glädjen var enorm i ÖSK-lägret. Kalmar var dock inte uträknade och hade ett par giftiga chanser innan domaren blåste av matchen.

Sista hemmamatchen innan VM

Kvällens match var den sista hemmamatchen för ÖSK innan VM-uppehållet. Nästa gång ÖSK spelar hemma är söndagen den 8 juli när Elfsborg kommer på besök.

Sista matchen för ÖSK innan uppehållet är dock borta mot Brommapojkarna på söndag nästa vecka. Och efter kvällens viktiga seger har ÖSK ett bra utgångsläge att även slå BP borta och skaffa sig nya poäng i kampen om toppen.