Polisen får bekräftat – den döda kvinnan är Lena Wesström

Polisens helikopter hovrar över platsen där trebarnsmamman hittades avliden

· Publicerad: 22 maj 2018 · 19.34.
Passbild-Polisen-Lena-Wesström
Foto Örebro Tribune och Polisen

Polisen har under tisdagen fått identiteten fastställd på den i helgen anträffade avlidna kvinnan. Rättsmedicinalverket har bekräftat att kvinnan som hittades död i området Nya Hjärsta i Örebro är den tidigare försvunna Lena Wesström.

Pressmeddelande som kom på tisdagen skriver polisen att man har förståelse för att människor vill veta vad som händer i utredningen, och vad polisen gör för att hitta förövaren eller förövarna.

Annons ▾

Polisens helikoptrar i luften över området

Polisen misstänker mord – och jakten efter den eller de misstänkta intensifieras. Efter beskedet om offrets identitet så hovrar polisens helikopter över platsen i Örebro där trebarnsmamman Lena hittades avliden. Polisen dokumenterar platsen, meddelar polisen.

Det pågår för närvarande en mordutredning och det råder förundersökningssekretess. Polisens mål är att göra en så bra utredning att man i slutänden kan komma att ställa en eller flera förövare till svars i en rättegång.

Anhöriga är underrättade.

Identifierades preliminärt under söndagen

Tidigare i pressmeddelande som presenterades under söndagen så meddelade polisen att man starkt misstänkte att den upphittade, avlidna kvinnan var Lena Wesström.

Utgångspunkten från utredningen kring människorov och fyndet av kroppen så misstänker polisen starkt att det är den kvinna som varit försvunnen sedan tisdagen den 15 maj och som hittats under lördagen, intill motorvägen ungefär 150 meter från bostaden.

Anmäldes försvunnen – hittades 150 meter från bostaden

Det var på tisdagen den 15 maj som Lena Wesström anmäldes försvunnen och polisen drog i gång ett stort spaningsarbete. Under fredagen väljer polisen att publicera bild och namn på den försvunne Lena Wesström, för att underlätta arbetet när man söker efter henne.

På lördagseftermiddagen, vid klockan 14.33 så upptäcker privatpersoner en kropp bakom ett bullerplank vid motorvägen E18/20 i höjd med villaområdet Nya Hjärsta i Örebro.

FIKK - För att alla behövs