Örebro Futsal Club

IKEA återkallar cykeln SLADDA – problem med drivremmen

IKEA meddelade under torsdagen att de återkallar sin cykel SLADDA, då drivremmen kan gå sönder och orsaka fallrisk. 

- .

IKEA skriver att de blivit rekommenderad av sin leverantör att återkalla SLADDA cykel på grund av ett problem med drivremmen. Drivremmen kan plötsligt gå av vilket kan orsaka fallrisk. IKEA har tagit emot elva rapporter om sådana incidenter, med två lättare personskador.

Därför återkallar IKEA som säkerhetsåtgärd alla SLADDA cyklar och uppmanar kunderna att sluta använda cykeln. Möbeljätten har bett sina kunder  om ursäkt och vill tacka för deras förståelse.

Annons ▾

SLADDA började säljas i augusti 2016 

SLADDA cykel har tilldelats designpriset Red Dot Design Award och har sedan säljstarten i augusti 2016 sålts på 26 marknader.

– Med SLADDA ville vi skapa en hållbar, urban transportlösning och vi är stolta över den. Vi vet också att många kunder uppskattar sin SLADDA cykel. Att behöva återkalla cykeln är jättetråkigt men för oss kommer säkerheten för våra kunder alltid i första hand, säger Daniel Jimenez, Business Area Manager, IKEA of Sweden.

Uppmanar att lämna tillbaka SLADDA

Kunder som har en SLADDA cykel uppmanas att sluta använda den och återlämna den till valfritt IKEA-varuhus för att få tillbaka de pengar man har betalat. Återbetalning fås även för tillbehör som är specifikt designade för SLADDA. Alla kunder ombeds att ta med kvitto eller kontoutdrag för köpet.

FIKK - För att alla behövs