KIF Örebro kryssade mot Lidköping på Trängens IP

Fredagen den 25 maj spelade KIF Örebro mot Lidköping på Trängens IP, matchen slutade 1-1.

· Publicerad: 25 maj 2018 · 23.28.

Under VM-uppehållet kommer man att byta konstgräs på Behrn Arena, då fick KIF Örebro flytta till klassiska Trängens IP på Väster Örebro. Premiärmatchen slutade 1-1.

I början av andra halvlek kunde Courtney Strode sätta kvitteringen för KIF och däremot rädda en poäng för Örebroklubben.

Lidköping började bäst

Kvällens match mellan de bägge lagen var ett toppmöte då man ligger i toppen av tabellen, Lidköping har dock bättre målskillnad och räknas som serieledare.

Det var också Lidköping som började bäst, de kunde enkelt sätta stopp för KIF:s anfall och själva skapa flera fina lägen. I Lidköping återfanns bland annat förre KIF-anfallare Sarah Michael på topp.

Lidköping skulle ta ledningen genom Kayla Braffet redan i den 10:e matchminuten. Målet var snyggt då hon sköt ett skott som skruvades och blev för svårt att för KIF:s målvakt Mimmi Paulsson-Febo.

Viktig kvittering av Courtney Strode

Andra halvlek ändrades matchbilden och KIF var det bättre laget, de flyttade upp positioneringarna och satte press mot Lidköpings mål. I den 56:e matchminuten gav det också resultat när Courtney Strode hittade en lucka och kunde sätta 1-1.

KIF behöll pressen och skapade återigen ett par bra chanser, Addison Steiner var framme ett par gånger men lyckades inte nå bollen. KIF lyckades dock behålla pressen nästa hela halvleken, bara mot slutet fick Lidköping skapa ett par chanser.

KIF kvar i toppen

Detta toppmöte resulterade i att både Lidköping och KIF behåller sina positioner i tabellen. Närmaste konkurrenten Kungsbacka spelade 1-1 mot bottenlaget Böljan. Alla tre topplag ligger nu på 14 poäng och därefter kommer Sundsvall och AIK på 12 poäng.

Både AIK och Sundsvall spelar borta på söndag den 27 maj. Vinner de sina respektive hemmamatcher petar de ner trion från toppen och tar själva över direktplatserna.

KIF:s nästa match blir borta mot Ljusdal lördagen den 2 juni. Ljusdal ligger näst sist med fyra inspelade poäng, laget har inte tagit någon seger utan kryssat fyra matcher. På pappret är klara KIF favoriter.