Örebro Futsal Club

Backen Nick Ebert klar för Örebro – skrev tvåårskontrakt

Under onsdagen den 30 maj kunde Örebro Hockey presentera ett nytt nyförvärv. Det är backen Nick Ebert som representerade klubben i slutet av förra säsongen. 

· Publicerad: 30 maj 2018 · 23.19.

Nick Ebert återvänder till Örebro, och stärker upp försvaret. Tidigare i veckan kunde flera medier i Örebro rapportera om att Ebert eventuellt skulle vara klar för klubben.

Under onsdagen kom en hint på Örebro Hockeys instagramkonto att man skulle presentera en ny spelare. Senare under kvällen kom beskedet att Nick Ebert hade skrivit på ett tvåårskontrakt och var klar. 

Annons ▾

Han kom in i slutet av förra säsongen gjorde ett så pass stort intryck att många önskade att Örebro skulle försöka behålla den 24-årige backen från Livingston, New Jersey, USA.

Citat om Nick Ebert från Örebro Hockeys hemsida.

– Det känns väldigt bra att vi har lyckats knyta till oss Nick i ytterligare två säsonger. Vi har haft en dialog sedan slutet av förra säsongen och nu är vi i hamn, säger Sportchef Niklas Johansson.

– Nick är en riktigt bra tvåvägsback som både kan leda ett powerplay och döda tid i boxplay, avslutar Niklas med.

Örebro Tribune tycker till om Nick Ebert

Att Örebro lyckades signa Ebert igen är en prestation som bör berömmas. Speciellt när han imponerade på så många runt om i SHL. Den KHL-meriterade backen tillförde mycket under den korta tid han var här.

Nu har Örebro ett spännande och intressant försvar som redan tidigare innehöll Jonathan Andersson och Linus Arnesson. Med nyförvärven Marcus Björk, Kristian Näkyvä och Nick Ebert har byggt på och verkligen skaffat sig slagkraft.

Trots att Ebert imponerande under säsongens slutspurt har Örebro tidigare misslyckats med sina sista minuten hjältar, både Marko Anttila och Ville Viitaluoma gjorde inga större avtryck efter sina succéer. Om Ebert skulle upprepa sin succé är det bara att lyfta på hatten.  

FIKK - För att alla behövs