EM-kval matcher i Volleyboll spelas i Örebro

Tisdagen den 29 maj meddelade svenska volleyboll-förbundet att två EM-kval matcher ska spelas i Örebro. Det handlar om både dam – och herrlandslaget, matcherna spelas i mitten av augusti. 

· Publicerad: 31 maj 2018 · 12.21.

Den 18:e och 19:e augusti spelas två EM-kval matcher i Volleyboll i Örebro. Det är både dam – och herrlandslaget som spelar. På lördagen möter herrarna Grekland och på söndagen tar sig damerna an Estland.

Under året har fyra Örebro Volleytjejer representerat det svenska damlandslaget. Det är Diana Lundvall, Linda Andersson, Sofie Sjöberg samt lagkaptenen Josephine Tegenfalk. Om någon av dessa spelar kvalmatchen i augusti återstår att se.

Annons ▾

Viktigt EM-kval för bägge landslagen

Förutom Örebro kommer det spelas kvalmatcher i Umeå och Örkelljunga. Detta är viktiga EM-kvalmatcher för Sverige då platserna har utökats från 16 till 24 lag.

Detta ger både damerna och herrarna en stor möjlighet att kvala sig vidare till ett EM-slutspel. Sveriges herrar har lottats att möta Grekland, Azerbajdzjan och Luxemburg, medan damerna är lottade mot Tjeckien, Finland och Estland.

Örebro står som värd för två kvalmatcher

Att Örebro och Idrottshuset står som värd för två av dessa kvalmatcher betyder såklart mycket för Volleybollen i regionen. i Ett pressmeddelande från Volleybollförbundet kan man läsa följande kommentarer om Örebro som spelplats. 

Örebro är ett starkt volleybollfäste där föreningarna är vana arrangörer av stora tävlingar och kommunen har alltid visat ett stort stöd. Nu när både EM-kval och finalen i SBT sker i Örebro samma vecka borgar det för en riktig volleybollfest, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef.

Vi försöker verkligen göra Örebro till en volleyboll-stad. Och på damsidan tycker jag att vi är det. Historiskt är vårt damlag stadens mest framgångsrika lag, säger Olle Anfeldt, ordförande i Örebro Volley.

Vi tror det blir en festlig kväll på lördagen med en härlig stämning och många svenskar och många med grekiska rötter på läktaren. På söndagen hoppas jag vi kan locka många som är nyfikna på ett ungt och spännande damlag med stark uppbackning från Sveriges Olympiska Kommitté och det stora intresset som finns runt Isabelle Haak. Vår dröm är givetvis att fylla Idrottshuset båda dagarna. Det är ingen omöjlighet, tror jag, avslutar Olle Anfeldt med. 

Örebro Volleys lagkapten Josephine Tegenfalk har representerar svenska damlandslaget i flera år, här tar hon en seflie med ett ungt fan efter en landskamp 2016.  

Datum och plats: 

18 augusti | Idrottshuset, Örebro
18.00:  Sverige vs Grekland (h)

19 augusti | Idrottshuset, Örebro
16.00: Sverige vs Estland (d)

FIKK - För att alla behövs