Live at Heart släpper 24 nya akter

Showcasefestivalen Live at Heart i Örebro släpper idag 24 nya akter och fokus ligger på internationella artister.

· Publicerad: 31 maj 2018 · 11.05.
Brittiska Drinningen återvänder till Live at Heart , här spelar de på förra året festival. Foto: Martin Avedal

I dagens släpp finns det artister från tio olika länder representerade: USA, Frankrike, Ungern, Rumänien, Estland, Storbritannien, Spanien, Nederländerna, Kanada och Tyskland.

 Besökt festivaler runt om i världen 

Årets internationella startfält är ett resultat av Live at Hearts besök på showcasefestivaler runt om i världen. Några av dem är MENT, Eurosonic, Jazzahead, Sound City, Westway Lab, Enea Springbreak, Tallinn Music Week. Dessutom stod festivalen bakom en egen Live at Heart-scen på världens största showcasefestival SXSW i Austin Texas i mars detta år.

Annons ▾

– Vi har redan nu dubblat antalet ansökningar sedan förra året. Mycket tack vare vårt samarbete inom INES där vi får hjälp och stöd med att boka nya akter. Vi hoppas såklart att publiken kommer att uppskatta den mer internationella upplevelsen som vi ger dem i år, säger Åke Lundström VD på Live at Heart.

Många internationella akter på Live at Heart 

Hela tre fjärdedelar av årets ansökningar till Live at Heart kommer från internationella artister. Många artister utomlands vill komma till Sverige för att leta samarbetspartners och den internationella musikindustrin kommer hit för att ta svenska artister ut på den globala arenan. I dagens artistsläpp finns det mycket att hålla ögonen på.

– ”Tokyo Taboo” såg jag i Los Angles på Youblom-festivalen, dom bjöd på en väldigt ösig liveshow som vi är jätteglada att få presentera på Live at Heart i år. ”Byron” dök upp i Rumänien på Mastering the Music Business som är deras motsvarighet till Live at Heart och ”Púr Múdd” gjorde en fantastisk spelning på Tallinn Music Week. Bland dom svenska artisterna så är det kul att ”Halm” kommer tillbaka, dom har efter senaste vändan på Live at Heart hunnit med att spela i bland annat Bingolotto. ”Simon Alexander” har blivit hyllad utomlands och är en artist att hålla ögonen på. Vi har även med två lokala akter ”Blå Lotus” och ”Hello Ocean”, säger Peter Åstedt som arbetar med artistbokningar för Live at Heart.

Bland årets återkommande Live at Heart-veteraner hittar publiken bland annat ”Sibyl Vane” och ”Dronningen” från Storbritannien, som landade ett kontrakt med en amerikansk advokat under fjolårets Live at Heart.

I september är det dags för Live at Heart

Ansökningsperioden till Live at Heart stänger den 31:a maj. Live at Heart räknar med att presentera ett slutgiltigt festivalprogram med drygt 200 artister i juli. Live at Heart pågår mellan 2 september till 8 september. I dagsläget finns totalt 46 akter bokade.

Artistsläpp:

Blå Lotus
Tribe Royal (Kanada)
Halm
Tokyo Taboo (UK)
Púr Múdd (Estland)
Jansky (Spanien)
Simon Alexander
Byron (Rumänien)
Hildur Höglind
Hello Ocean
Oscar Soul Experience
Karpov not Kasparov (Tyskland)
Elin Namnieks
Vokonis
The Milkyway Express (Spanien)
Yori (Nederländerna)
Tall Blonde
Annelie Johansson
Sybil Vane (Estland)
Dronningen (UK)
The Blind Suns (Frankrike)
Belau (Ungern)
Rodney Branigan (USA)
Erica Zandelin

FIKK - För att alla behövs