Bränder under natten i Hallsberg – tre personer har iakttagits i samband med bränderna

Under natten mot lördagen fick räddningstjänsten släcka flera anlagda bränder i Hallsberg – flera personer har iakttagits i samband med bränderna.

· Publicerad: 2 juni 2018 · 11.04.
Hallsberg-Brand i byggnad
Christian Vargahed

Räddningstjänsten från Byrsta larmas strax efter 02-tiden under natten till lördagen ut efter det att SOS Alarm fått in samtal om brand vid en förskola på Transtensgatan i Hallsberg. Det har enligt uppgifter brunnit i en förrådsbyggnad som är ombyggd till en förskola.

Polisen meddelar att det endast är en förrådsbyggnad som ska ha blivit helt totalförstörd i samband med branden.

Annons ▾

Branden på Transtensgatan är släckt och räddningtjänsten kommer finnas kvar på platsen fram tills klockan 18-tiden under lördagen för att bevaka byggnaden.

Tre bränder i Hallsberg under natten

Tre bränder släcktes under natten i Hallsberg. Den första branden var en pressenning, som täckte ett av kommunens förvaringsplats för grus, som eldades upp. Den andra branden vilken upptäcktes samtidigt som den första branden, hade anlagts i en container för återvinning.

Byggnad totalförstörd i branden

Den tredje branden upptäcktes strax efter 02-tiden och den hade anlagts i en förrådsbyggnad tillhörande en förskola och Hallsbergs kommun. Förrådet totalförstördes av branden som släcktes av räddningstjänsten.

Tre personer har iakttagits i samband med bränderna

Enligt polisen så har minst tre personer iakttagits i samband med bränderna. En del spårsäkring och vittnesförhör genomfördes under natten av polispatrullerna som hade beordrats till platsen.

Det bedömdes att det inte fanns någon spridningsrisk vid någon av bränderna, polisen rubricerar bränderna som skadegörelse genom brand.

Christian Vargahed

FIKK - För att alla behövs