Örebro Futsal Club

Örebro Hockey värvar poängkungen Aaron Palushaj från Brynäs

Under tisdagskvällen kunde Örebro Hockey presentera den amerikanska forwarden Aaron Palushaj som ett nytt nyförvärv.  Han kommer senast från SHL-konkurrenten Brynäs. 

· Publicerad: 5 juni 2018 · 23.10.
Aaron Palushaj på besök i Örebro under en match i september 2017. Arkivbild: Martin Avedal

Det har varit en händelserik dag för Örebro Hockey, och en händelserik start på sommaren. En period som kanske inte är så förknippad med ishockey. Men under loppet av ett par timmar lyckades klubben presentera två nyförvärv samt ett avsked. 

Sen tidigare är det klart att backen Victor Bartley lämnar Örebro samt att klubben plockade in AHL-meriterade finska backen Rasmus Rissanen. Nu kan Örebro även presentera den amerikanska forwarden Aaron Palushaj som ett nyförvärv.

Annons ▾

Vann poängligan i Brynäs

Den 28-årige Michiganfödde Aaron Palushaj kommer senast från spel i SHL-klubben Brynäs där han förra säsongen vann den interna poängligan.  På 51 matcher sköt han 16 mål och gjorde totalt 45 poäng.

Förutom spel i Brynäs har han även meriter från spel i AHL och NHL. Under sin tid i AHL spelade han totalt 343 matcher och gjorde 234 poäng. Han har även gjort 68 framträdanden i NHL. Han har representerat klubbarna Montréal Canadiens, Colorado Avalanche och Carolina Hurricanes.

Citat från Örebro Hockeys hemsida 

Otroligt kul att Aaron har valt att komma till oss. Aaron är en väldigt skicklig spelare som kommer att tillföra spets. Han visade under förra säsongen att han är ett toppspelare i ligan och det ska bli spännande att få följa honom i Örebrotröjan, säger Sportchef Niklas Johansson.

Örebro Tribune tycker till om Aaron Palushaj

En av SHL:s intressantaste spelare förra säsongen, Aaron Palushaj fick en bra start i Brynäs och bidrog med mycket. i Slutspelet överraskade Brynäs när man slog ut Luleå men i kvartsfinalen vart Växjö för svåra.

Palushaj är en snabb forward med bra spelsinne, han kan vara den mest talangfulle spelaren i Örebro sen Derek Ryan. Helt plötsligt har Örebro skaffat sig slagkraft framåt trots att Sakari Manninen drog till KHL.

Nu ska man inte höja upp Palushaj som en frälsare, en spelare gör inte ett lag. Men att Örebro lyckades plocka in en spelare av hans kaliber är en prestation bara det. Nu ser hösten betydligt mycket roligare ut. 

FIKK - För att alla behövs