Örebro Futsal Club

Örebro Hockey värvar Rasmus Rissanen från KHL-klubben Jokerit

Tisdagen den 5 juni kunde Örebro Hockey meddela att de värvat finska backen Rasmus Rissanen från KHL-Klubben Jokerit. Samtidigt informera man att backen Victor Bartley lämnar Örebro. 

· Publicerad: 5 juni 2018 · 14.20.

Rasmus Rissanen är fostrad i finska klubben Kalpa men spelade aldrig senior hockey för klubben. Istället åkte han över till Nordamerika 2009 för spel i amerikanska juniorklubben Everett Silvertips

Rissanen draftades av NHL-klubben Carolina Hurricanes men spelade bara 6 matcher i klubben under sin sejour i Nordamerika. Den sträckte sig från 2009 till 2016. Merparten av tiden spenderade han i Charlotte Checkers. Totalt blev det 294 matcher samt 9 mål och 49 poäng i AHL. 

Annons ▾

Efter åren i Nordamerikan återvände Rissanen till Finland för spel i KHL-laget Jokerit. Där blev han kvar i två säsonger innan flyttlasset tog hon till Sverige och Örebro.

Citat från Örebro Hockeys hemsida 

– Det känns väldigt bra att ha gjort klart klart med Rasmus. I Rasmus får vi in aggresiv back med bra storlek. Han besitter ett bra förstapass ur egen zon och är en riktigt tuff back att möta för motståndarforwards.

– Med Rasmus får vi en bra balans mellan offensivt och defensivt bland backarna.

Örebro Tribune tycker till om Rasmus Rissanen 

Örebros försvar börjar ta sin form, under våren och sommaren har klubben knutit åt sig många intressanta namn. Rasmus Rissanen kommer att bidra med erfarenhet från spel i nåde KHL och AHL, framför allt AHL där han spelade i nästa 6 år.

Han beskrivs som en storväxt och fysisk back som kan komplettera med ett bra skott. Han är även tuff och viker inte ner sig i kampen framför målet. Rissanen har dock en för många att dra på sig många utvisningar vilket kan kosta laget.

Den 26-årige Rissanen är 191 cm lång och väger bara 98 kg, vilket gör honom till stor men inte för stor.  Hans defensiva och tuffa spel kan betyda mycket i både boxplay och när motståndaren pressar på. En annan svaghet hos Rissanen är hans skridskoåkning, frågan är hur han anpassar sig till SHL:s stora rinkar.

Samtidigt som Örebro presenterade sitt nyförvärv meddelade de att kanadensiske backen Victor Bartley lämnar klubben. Bartley spelade bara en säsong i klubben och skrapade ihop 15 poäng på 44 matcher. Ny klubbadress är inte än fastställd.

FIKK - För att alla behövs