KIF Örebro krossade AIK på Trängens IP

Fredagen den 8 juni tog KIF Örebro emot AIK på Trängens IP och kunde vinna med 4-1 efter två mål av Addison Steiner.

· Publicerad: 8 juni 2018 · 22.28.

Inför säsongen var AIK en av favoriterna till att kvalificera sig till damallsvenskan men efter åtta omgångar låg man bara på en sjätteplats.  Dock enbart tre poäng efter KIF Örebro, så toppen på tabellen är jämn.

Men ett taggat KIF kunde i andra halvlek gå från 1-1 till 4-1 och ta en tung seger. En seger som innebär att laget förtillfället toppar Elitettan med 20 poäng. Samtliga konkurrenter spelar imorgon och på söndag.

Underhållande första halvlek

Första halvlek blev en jämn kamp där båda lagen bjöd upp till dans. Hemmalaget åt sig sakta med säkert in i matchen och började skapa bra målchanser. Ledningsmålet kom i den 19:e matchminuten när amerikanskan Addison Steiner sköt 1-0.

KIF tog över spelet men skulle bjuda in AIK i matchen, efter ett slarvigt försvarsspel släppte man Sarah Storck fri som kunde kvittera för gästerna. Efter AIK:s mål tappade matchen fart och de bägge lagen blev passiva. Lagen skulle gå till pausvila med 1-1 på resultattavlan.

Tre mål fällde AIK

Andra halvlek hade knappt dragit igång innan KIF tog ledningen. Lagets andra amerikanska Courtney Strode kunde sätta 2-1 efter ett snyggt skott. KIF tog över spelet helt och pressade AIK lågt som tappade farten. Hanne Grånhs slog i den 59:e matchminuten ett snyggt inlägg som hittade Addison Steiner panna och helt plötsligt stod det 3-1 på tavlan.

Ca 10 min senare slog KIF till igen när Frida Svensson petade in ett lågt inlägg från Adelisa Grabus. KIF hade under 20 minuters spel gått från 1-1 till 4-1, AIK såg inte alls ut som ett lag som skulle vara favoriter till att vinna Elitettan.

KIF åker till Uppland

I nästa omgång som spelas söndagen den 17 juni åker KIF Örebro till Uppland för att ta möta Uppsala. De ligger på en niondeplats med nio poäng, men de spelar borta mot Kvarnsveden på söndag.

De nuvarande omgångens intressantaste möte är matchen mellan Kungsbacka och Lidköping. De ligger 2:a respektive 3:a på 17 poäng bakom KIF. Eftersom KIF vann idag mot AIK skulle ett kryssa betyda mycket för Örebrolaget i kampen om slutsegern.