Örebro Futsal Club

Rånförsök mot butik i Varberga – hotade personalen med vapen

Strax före 18-tiden på torsdagseftermiddagen genomförs ett försök till grovt rån mot en blomsterbutik i stadsdelen Varberga.

- .

Två personer försökte sent på torsdagseftermiddagen råna en blomsterbutik i stadsdelen Varberga i Örebro. Polisen rapporterar att det är två manspersoner, som vid rånförsöket mot butiken var maskerade och svartklädda.

Försvinner på cykel mot Markbacken

Gärningsmännen har kommit in i butiken, hotat personalen med någon form av vapen och försökt att tvinga till sig pengar. Enligt vittnesuppgifter har båda gärningsmännen efter rånförsöket försvunnit från platsen på cykel. Cyklarna är tillgripna vid vårdcentralen på Varberga torg.

Annons ▾

Polisen får larmet om rånförsöket vid klockan 17.42 och när polispatrull anländer så har gärningsmännen flytt från platsen.

Polisen hamnar i underläge och tumult utbryter

Tack vare hjälp från goda vittnesuppgifter så har gärningsmännen varit synliga på bron över till stadsdelen Markbacken. Polisen får kontakt med två män som flyr på Örnsköldsgatan och flera polispatruller skickas mot platsen.

En av männen grips strax innan 18-tiden och tumult utbryter på platsen när polispatrullen angrips av ytterligare två män och hamnar nästan i underläge. Polisen lyckades till slut övermanna samtliga personer som beläggs med handfängsel.

Ingen inblandning i rånförsöket

Den fortsatta utredningen visar att dom tre män som polisen griper på Örnsköldsgatan i stadsdelen Markbacken inte har någon inblandning i rånförsöket. En av dom tre männen har flytt från polisen eftersom man burit på narkotika, och misstänkt för narkotikabrott. En annan man har avvisats från platsen efter att ha sanerats i ansiktet, detta då han sprejats med OC-spray (pepparspray) av polisen vid ingripandet.

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen försök till grovt rån. Blomsterbutiken spärrades av för teknisk undersökning.

FIKK - För att alla behövs