Rynninge och Forward kryssade i dagens Örebroderby

Lördagen den 9:e juni spelade säsongens första derby mellan Rynninge IK och BK Forward. Detta var även veckans andra derby då Forward slog Karlslunds IF med 3 – 1 på Trängens i onsdags.

· Publicerad: 9 juni 2018 · 21.06.

Årets upplaga av Division 1 är väldigt speciell för Örebro då hela tre lag finns representerade.  På nationaldagens spelades säsongens första derby mellan Forward och Karlslund. Idag var det dags för nästa derby när Rynninge tog emot Forward på Grenadjärvallen.

Forward tog ledningen i jämn halvlek

Första halvlek blev en jämn kamp där bägge lagen kämpa på mittplan utan att lyckas rubba varandra. Man klev in hårt i närkamperna och vek inte ner sig. Det var svårt att avgöra vilket lag som var bättre under de förstas 45 minuterna, men det var Forward som gick till pausvila med 0-1 på resultattavlan.

I den 37:e matchminuten kunde Forwards Anderson Ponciano rulla in en straffretur efter att Rynninges Andreas Carlström räddat. Straffläggaren var Josef Ibrahim som sköt ett lågt skott, Carlström räddade men släppte retur som Anderson förvaltade väl.

Rynninge det bättre laget i andra

När andra halvlek drog igång var det hemmalaget Rynninge som tog tag i taktpinnen. De satte hög press på Forward och utdelningen kom snabbt. Redan i den 49:e matchminuten kunde Mattias Florén sätta kvitteringen för hemmalaget.

Efter målet var det Rynninge för hela slanten och Forward fick försvara sig vilket man gjorde bra. Det var först mot slutet som bortalaget återigen kunde börja forcera framåt. Andreas Carlström fick göra ett par svettiga och viktiga räddningar.

Därför kom Forwards ledningsmål lite som en överraskning. Efter en snygg nedtagning i mittcirkeln av Anton Renmark i den 84:e matchminuten fick gästerna en snabb omställningen. Josef Ibrahim som under första halvlek missade straffen skulle få sin revenge när snyggt sköt 1-2 till Forward.

Hemmalaget ville inte vara sämre, bara två minuter senare i den 86:e matchminuten slog inbytte Haris Karahmet till och kvitterade för Rynninge. Det skulle även bli slutresultatet och derbyt mellan de bägge lagen slutade 2-2.

Inga förändringar i serietabellen

I och med att lagen idag kryssade blev det inga större förändringar i tabellen. Forward ligger kvar på en tredjeplats, nu på 17 poäng. Rynninge återfinns på en sjundeplats med 15 poäng.

I nästa omgång ska Rynninge möta Akropolis på bortaplan, den matchen spelas den 17 juni. BK Forward tar emot Nyköping på Trängen lördagen den 16 juni.