Örebro Futsal Club

Norska sångerskan Ane Brun klar för Live at Heart

Under tisdagen blev det klart att den norska sångerskan Ane Brun är klar för årets upplaga av Live at Heart. Hon kommer uppträda på festivalens diasert del. 

- .
Foto: Knotan
Foto: Knotan

Ane Brun är artist och låtskrivare med elva släppta album sedan debuten 2003. Hon har en stor och trogen publik i Skandinavien. En publik som även växer i stora delar av Europa och i både Nordamerika och Australien där Ane har turnerat.

Förutom sina egna solo-uppträdanden så har Ane samarbetat med många andra artister, som Ron Sexsmith, Tonbruket, Madrugada och Peter Gabriel. Förra året släppte hon det hyllade och Grammisnominerade albumet ”Leave me breathless” och nu kommer hon alltså till Live at Heart för att genomföra en egen diasert.

Annons ▾

Detta är en diasert-konsert

En diasert är en kombination av dialog och konsert, där en artist i ett renskalat format spelar låtar och i ett samtal berättar om livet och musiken. Det framgångsrika konceptet togs fram av Studieförbundet Bilda och introducerades på Live at Heart första gången 2017.

Diaserterna presenteras och programet leds, liksom förra året, av Magnus Sundell, programproducent på Studieförbundet Bilda och journalist. Med Ane Brun är årets diasertprogram klart. 

Dessa uppträder på festivalens diasert:

Ane Brun – Torsdag 6 sep
Christian Kjellvander – Fredag 7 sep
Anna Stadling – Lördag 8 sep

Detta är  Live at Heart

Live at Heart är en stor showcase-festival som äger rum i centrala Örebro i slutet av sommaren. 2018 arrangeras festivalen under andra helgen i september, datum som gäller är 2-8 sep. 

Festivalen ägde rum första gången 2010 och grundades av Anders Damberg och Johannes Nilsson. De hade som vision att okända, osignade lokalband skulle få en plattform där de kunde spela för en större publiken. Live at Heart har inspirerats från South by southwest i Austin.

Festivalen har med åren växt och bara blivit större, nu kommer artister och band från hela Sverige och även andra platser i världen för att spela. I år räknar arrangörerna med att runt 200 olika artister kommer uppträda på Live at Heart. 

FIKK - För att alla behövs