Örebro Futsal Club

Två riktiga rysarmatcher för softbolltjejerna spelades i helgen

När Örebro Eagles tog emot dom regerande svenska mästarna Leksand på hemmaplan så blev det två mycket jämna rysarmatcher.

- .
Softboll mellan Örebro Eagles-Leksand
Foto: Örebro Eagles

Softbolltjejerna i Örebro Eagles tog under helgen som varit, emot dom regerande svenska mästarna från Leksand – det blev två mycket jämna matcher som spelades i Åbyparken i Örebro.

I första matchen använder lagen sina svenska pitchers och båda lagen bjöd på aggresivt, offensivt spel med många bra slag. Det var en jämn match där lagen turades om att hålla ledningen och i sista inningen hade Örebro chansen att avgöra matchen och slå hem den vinnande poängen. Tyvärr så gjorde Leksands rutinerade outfilder ett riktigt fint spel och tog lyra på slaget vilket resulterade i förlust för Örebro med 15-16.

Annons ▾

Kasie Trezona imponerar

Närmare titt bland Örebrospelarna så utmärkte sig lagets amerikanska spelare Kasie Trezona med fyra basehits (ett slag som gör att man blir safe på första bas) varav två var dubbel hits (ett slag som göra att man kan kommer två baser i stället för en) och även två stulna baser.

Spelarna Zac Frid och Noah Zimmerman gjorde ett riktigt bra jobb, båda spelarna sätter tre hits var när det var deras tur att slå. Alice Espelund och Anna Erlandsson stjäl två baser var i den första matchen.

Annan matchbild i den andra matchen

I den andra matchen för dagen så ser matchbilden helt annan ut, detta då båda lagen får lov att använda utländska pitchers. Det blir mycket färre slag och en snabbare match.

Böljande match efter bortalagets ledning

Matchen var dock lika tight och spännande som den första, men Leksand kunde utnyttja Örebros misstag och tidigt i matchen kunde man ta ledningen. Det är en böljande match som slutar med en 1-2 vinst till bortalaget Leksand.

 – Det blir två tråkiga förluster, vi är nöjda med lagets insats och jämfört med förra året så är det en sådan enorm skillnad på spelarna, säger lagets coach Sanna Hermansson.

Fortsatt imponerande insatser i matchen

Även denna matchen så imponerar Kasie Trezona offensivt med två hits, varav en dubbel hit och en stulen bas. Rebecka Höglund och Zac Frid slår båda en varsin hit i matchen. Defensivt så imponerar Örebros amerikanska pitcher Samantha Robles med riktigt bra pitching, lagets catcher Linnèa Sandahl gör två ruskigt bra matcher bakom catcherplattan.

Nästa match spelas i Sundsvall på lördagen den 30 juni där Örebro Eagles möter Sundsvall som är ett oprövat kort, detta då laget är nya för året och seriespel.

Foto: Örebro Eagles

FIKK - För att alla behövs