Kraftig brand i avfallsanläggning utanför Kumla – SOS Alarm varnar allmänheten

SOS Alarm varnar allmänheten i samband med en kraftig brand i avfallsanläggning utanför Kumla.

· Publicerad: 15 juni 2018 · 18.08.
Kvarntorp-Brand
Läsarbild: Anders Asklund

Räddningstjänsten bekämpar sedan 16-tiden på fredagseftermiddagen en brand i en större avfallshög på Fortum Waste Solution, före detta Sakab i Kvarntorp utanför Kumla.

Stor hög med främst plast som brinner

Enligt räddningstjänstens uppgifter är det främst plast i en 30 meter lång hög som brinner. Det brinner kraftigt och branden hotar nu att sprida sig till tält med oljefat.

Annons ▾

Räddningstjänsten inriktar sig på att skydda närliggande tält med oljefat tills dess att fler enheter från räddningstjänsten är på plats. Enligt SVT Nyheter ska branden spridit sig till ett tält fullt med batterier.

Vi kommer fortlöpande lägga ut information angående branden och detta genom vårt forum där även du kan uppdatera oss och andra med aktuell information.

Allmänheten varnas – stäng igen och stäng av ventilation

Vid klockan 17.15-tiden gick SOS Alarm ut med ett VMA  – Viktigt Meddelande till Allmänheten, gällande att röken är eller kan vara giftig. Det brinner bland annat i plast och bilbatterier.

Ni som bor i rökens riktning bör följa det VMA som sänts ut, att man ska undvika att andas in röken, gå inomhus, stänga fönster och dörrar och stänga av eventuell ventilation. Tills dess att det kommer ny information.

Det är kraftig rökutveckling från branden i avfallsanläggningen vid Kvarntorp och röken kan vara giftig.

Läsarbild: Anders Asklund

FIKK - För att alla behövs