Ny storseger för KIF Örebro – gjorde fem mål på BK30

Återtåget till Damallsvenskan går som på räls för KIF, ikväll kom fjärde raka segern när BK30 besegrades med 5-0.

· Publicerad: 20 juni 2018 · 22.46.

Adelisa Grabus inledde målskyttet och avslutade detsamma med ett straffmål, där i mellan nätade Addison Steiner, Frida Svensson och Courtney Strode.

KIF toppar nu Elitettan-tabellen med 26 poäng, fyra före tvåan Kvarnsveden. KIF har dock spelat en match mer än de övriga i toppskiktet.

Västerås BK30 var chanslösa

Det var KIF Örebro för hela slanten ikväll, laget som hade inför dagens match tagit tre raka segrar slog aldrig av på tempot och körde över Västerås BK30. Under första halvlek var gästerna vid ett fåtal tillfällen uppe och nosade i KIF:s straffområde, men de besöken kunde man räkna på handen.

Istället pressade KIF på och kunde helt rättvist ta ledningen efter ca 25 minuter genom Adelisa Grabus. En stund senare drog en liggande Addison Steiner in 2-0 och Frida Svensson sköt från nära håll in 3-0, detta blev även halvtidsresultatet.

Adelisa Grabus gjorde två mål

Andra halvlek hann knappt starta innan Courtney Strode snyggt sköt in 4-0 för hemmalaget. Den unge amerikanskan fortsätter att leverera för Örebro. Tillsammans med Addison Steiner har hon verkligen fått igång KIF:s offensiva spel.

Det skulle även bli ett mål till i den här matchen, efter en incident i straffområdet blåste domaren straff. Från bänken hördes ”Ge den till Adelisa” och hon gick upp och placerade in 5-0 till KIF Örebro. Därefter byttes hon ut och fick återigen den här säsongen lämna planen som en tvåmålsskytt.

Efter ca 70 minuters spel slog KIF av på farten och spelade på resultatet, men Courtney Strode hölls sig framme två gånger för att försöka sätta sexan, men det blev bara ett mål för henne ikväll. Slutresultatet blev 5-0 till hemmalaget.

Återvänder till Behrn Arena

Fredagen den 6 juli spelar KIF sin nästa hemmamatch, då tar man emot Kvarnsveden som förra säsongen tillsammans med KIF åkte ur Damallsvenskan. Dessa två lag ligger just nu i topp av tabellen. Det blir även premiär för KIF på Behrn Arenas nya konstgräs.

Redan nästa helg är det dock en ny match för KIF, då åker man till Blekingen för att möta Asarum IF. Asarum ligger för tillfället på en tolfteplats med totalt sju inspelade poäng, man har bara tagit en seger.