Örebro Futsal Club

Örebro värvar forwarden Shane Harper från KHL

Torsdagen den 21 juni meddelade Örebro Hockey att man gjort klart med den amerikanska forwarden Shane Harper. Han kommer senast från spel i KHL-klubben Lada Togliatti. 

· Publicerad: 21 juni 2018 · 21.17.

Den 29-årige Shane Harper är född i staden Valencia som ligger i Kalifornien. han blev aldrig draftad men har spelat 398 AHL-matcher för bland annat Adirondack Phantoms och Chicago Wolves .  

Säsongen 2016/2017 representerade han även NHL-laget Florida Panthers. Men det blev bara 14 matcher under den säsongen, Harper bidrog dock med två assist. 

Annons ▾

Näst kommande säsong, 2017/2018 blev det istället spel i Ryssland och KHL för klubben Lada Togliatti. Men Lada Togliatti har lämnat KHL och kommer spela i VHL istället, Harper gjorde det samma och kommer istället spela i SHL. 

Harper har skrivit ett tvåårskontrakt med Örebro Hockey, det innebär att han har kontrakt till och med säsongen 2019/20. 

Kommentar från Örebro Hockeys hemsida

– Det känns väldigt bra att Shane har valt att komma till oss. Det är en spelare som jag har haft koll på ett tag och jag tror att hans spelstil kommer passa väldigt bra i det sätt som vi vill spela.

– Shane är inte den största spelaren men han spelar med en hög fart och är totalt orädd ute på isen, säger Sportchef Niklas Johansson.

Örebro Tribune tycker till om Shane Harper

Vid första anblicken funderar man över vad Örebro Hockey vill få ut av en spelare som Shane Harper. Det här är en spelare som inte producerat mycket med poäng och har inte den bästa plus och minus statistiken. 

Men Harper har mycket med erfarenhet från spel i både AHL och WHL, totalt har han nästa spel 700 matcher där. Under sin andra säsong i Chicago Wolves skört han 32 mål och gjorde 50 poäng, hans bästa säsong någonsin.  Men under sin tid i Lada Togliatti gjorde han bara 11 poäng på 36 matcher.

Fast Harper kommer till ett Örebro som för tillfället har två amerikaner och två kanadensare i truppen. Omgivningen kanske passar Harper och han får en nystart och börjar göra mål igen.   

FIKK - För att alla behövs